Codul secret: arte și mentalități marțiale


dasbootUnii oameni sunt făcuți pentru luptă. Alții nu vor fi niciodată luptători. Cum îi deosebești pe cei 2? Luptătorii nu pot trăi fără luptă, pentru ei victoria e mai puțin importantă. Victoria este doar un punct marcat, o promisiune îndeplinită, jocul continuă. De aceea luptătorii au format întotdeauna o castă. Până în ziua de azi vorbim de civili și militari. Împrejurările în care civilii sunt obligați să devină militari sunt dramatice. De unde apar aceste împrejurări? Dacă urmărim expunerea Dr. Rath și în general a conspiraționiștilor, un grup de oameni, care formează o elită, dorește să devină și mai puternic, bogat – și îi determină pe cei pe care îi controlează să atace doemniul controlat de altă alită, pentru a-și extinde dominația. Aceasta e o realitate și nu o descoperire. Nu îmi imaginez omenirea funcționând altfel. Nu e nici frumos, nici plăcut, dar e necesar. Am trăit încercarea de a schimba acest mod de gândire, de a-l înlocui cu o schemă ideală din care lipsea competiția, înlocuită cu compasiunea. Sistemul funcționează când e vorba de grupuri mici, dar e un eșec lamentabil aplicat la scară socială. Mentalul nostru nu poate fi disociat de competiție. A rămâne în viață, a apuca ziua de mâine sunt formele elementare ale competiției. Fără acest imbold devenim o sectă de somnambuli. Competiția generează alianțe și nu poate duce decât la conflicte. Eliminarea soluțiilor armate este o utopie. De mii de ani oamenii vor pace și dezvoltă arme din ce în ce mai sofisticate. Nevoia de a a avea o armă a apărut tot din instinctul de supraviețuire. Dacă acest instinct este anihilat, viața rămâne neprotejată, la voia întâmplării. Anularea instinctului de supraviețuire nu se face întâmplător. Ea se produce în urma unor proceduri, a unor manevre. Și aceste proceduri, manevre sunt tot o armă. Aceste gânduri m-au încercat ieri seară, în timp ce mă uitam la filmul Das Boot. Un film despre absurditatea războiului. Da, războiul este absurd, dacă îl privim din prisma educației noastre, dar este o necesitate, altfel omenirea nu ar reveni sistematic la jocurile cu arme. Coreea de nord poate fi o glumă sau nu. Conflicte armate izbucnesc mereu și niciodată proporțiile lor nu sunt previzibile. Nimeni nu va recunoaște că ele au fost planificate, pregătite inginerește. Nici un politician nu va recunoaște că minte. Problema e că dacă nu minte, nu mai e politician. Iar dacă nu mai facem politică, mergem cu un pas înapoi, la dictatură. Politica, așa mizerabilă cum e, înseamnă un pas înainte față de dictatură. Din păcate nimeni nu a reușit să gândească următorul pas. Poate lupta cu extratereștrii? Maybe.

Reclame

Un gând despre „Codul secret: arte și mentalități marțiale

 1. Desigur, lupta cu extratereştrii e iminentă şi trebuie să ne pregătim cît mai bine pentru această înfruntare, decisivă pentru soarta planetei.
  În aceeaşi notă, sacrificiile umane au salvat planeta de nenumărate ori atunci cînd dragonii înghiţeau soarele şi se făcea noapte în plină zi (exemplificare în „Apocalypto”).

  Deasemeni, doar mila Divină a făcut ca civilizaţia umană să nu se sfîrşească în apocalipsa anunţată cu două mii de ani înainte în Cartea Cărţilor (ediţie revăzută şi adăugită/cenzurată din timp în timp, după bunul plac al „cuiva”) şi tot aceeaşi milă Divină a făcut ca alinierea planetelor să nu aducă cea ce-a doua apocalipsă anunţată de mayaşi cu şi mai multă vreme înainte decît prima.

  Între timp, doar prin manevrarea eficientă a instalaţiilor H.A.A.R.P. şi împrăştierea inteligentă a pulberilor metalice (Sr, Ba, Al, etc) în atmosferă – fenomen cunoscut drept ‘chemtrails’ – s-a putut evita ca… Dar asta nu putem spune, nu-i aşa? N-ar mai fi „politically correct”.

  Să ne războim, dară! Ştiu cine ar trebui să cîştige. Ştiu şi cine va cîştiga. Ştiu şi ce se va întîmpla după aceea. E scris în istorie, iar cei inteligenţi ştiu că istoria se repetă. Războinicii n-au timp că citească – ei sînt ocupaţi cu instrucţia şi omorîtul oamenilor, de aceea casta lor încă există. De aceea istoria se repetă… De aceea…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s