Codul secret: Zambilele din Piața Universității și pacea socialistă


În Piața Universității, florile se bucură de soare și sunt udate la timp. Nimeni nu știe dacă sunt aceleași flori care au fost plantate de mineri, în 1990, sau de atunci s-au făcut replantări la ordinul primăriei.

Important e că peisajul floral inspiră liniște și stabilitate.

Liniștea și stabilitatea, la rândul lor, sunt dovada că obiectivele Pieții Universității au fost atinse. Apropo, vă mai amintiți, care să fi fost aceste obiective?

1. – săplecebăsescu – pe mare, pe uscat, oriunde, numai să plece… hm, o fi plecat și eu n-am aflat? 2. – sărăcia! – ne-ați furat, ne-ați batjocorit… etc. – acum nu mai suntem săraci? Eu, recunosc, sunt la fel de sărac, dar poate că asta nu contează și cei care trebuie nu mai sunt săraci. Să le fie de bine și să le dea D-zeu sănătate! Așa că d-l coleg Dogaru (îndrăznesc să-i spun așa fiindcă avem aceeași vârstă și suntem amândoi pensionari) nu mai are motive să organizeze evenimente cu public și televiziuni, sau nu mai sunt producători? Chiar nu mai e nimeni interesat de o manifestație cu pancarte, cu „hoții, hoții”… și „ieși afară, javră ordinară!”… cu transmisii în direct și dezbateri până târziu în noapte? Se vede că nu, iar în Piața Universității, zambilele înfloresc liniștite la soare, udate cu grijă de cei de la „spații verzi”.

Ce ar trebui să se întâmple ca să ne întoarcem (mă gândesc că ar fi bine să particip și eu) în Piața Universității? În primul rând ar trebui reluată lupta de clasă (sau politică, cum îi zice mai nou) adică toxicii contra frecventabilii, ca să vă arăt că am citit și eu niscaiva analize politice. La ora la care scriu se vede că toată lumea e frecventabilă, n-avem toxici, sau le-a expirat avizul de toxicitate și alt aviz nu se mai eliberează din cauză de criză.

Nu mai sunt nici fonduri. Pe cuponul meu de pensie scrie 1301. Nu e un cod secret, e suma. Din suma asta nu prea văd cum mi-aș plăti autocarul până la București și retur, de un senvici și o apă plată ce să mai vorbim? Pancartele, șepcile și restul trebuie să le facă cineva și se vede că nu sunt comenzi, iar cele vechi nu mai sunt valabile, cele cu Boc au expirat iar de Băsescu nu mai zice nimeni, așa că ar trebui să ne reorientăm… Nici televiziunile nu mai au același nerv, acum fac mai mult mișto, nu mai sunt chemările acelea clare la luptă, deșteaptă-te române, acum ori niciodată… de parcă s-au transformat în „ a fost odată ca niciodată”. Până și galeriile cluburilor de fotbal, adică băieți meseriași unu’ și unu’, șomează prin arene în loc să vină să participe și ele la viața politică a țării.

Acu’, ce să zic, urmează Paștele, pe urmă vacanțele, așa că până la toamnă slabă nădejde de activitate politică cu masele. Să ne vedem cu bine și sănătoși, că toamna se numără… dacă ai ce număra!

Reclame

5 gânduri despre „Codul secret: Zambilele din Piața Universității și pacea socialistă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s