Cronica: Prima întrebare


Ce ar fi fost dacä, în 1989, (pe atunci încă) tovarăşul Ion Iliescu, în loc să fie neliniştit în legătură cu informarea corectă a ambasadei sovietice, şi-ar fi pus problema dacă poporul român ştie cine e şi ce vrea FSN?

Reclame

8 gânduri despre „Cronica: Prima întrebare

 1. Zorin, dar nu este o alternativa in afirmatia ta, putea sa le fi facut pe amandoua, dealtfel cred ca le-a si facut, a sunat la ambasada sa linisteasca poporul vecin si prieten, apoi si-a pus problema oare ce dracu ne facem ? Cred ca a dat si un raspuns, ne pornim la drum si-om vedea unde-om ajunge. Brucan, Jules Verne-ul momentului a dat previziunea revoltatoare pe atunci „Pentru a deprinde democrația, românii vor avea nevoie de 20 de ani”, cred ca avea oarecum dreptate referinduse la oamenii de rand, nu la politicienii care odata de democratic primesc voturile noastre uita pe cine reprezinta. Dar deja e alta poveste asa ca ma opresc.

  Apreciază

  1. ai dreptate, nu e alternativă, sau mai bine zis, nu a fost – dar era frumos, dacă problema de fond era ce-și doresc românii și nu cum ne asigurăm poziția (noastră, de politicieni) în raport cu vecinii puternici 🙂

   Apreciază

 2. ma tem si de rezultatul insumarii dorintelor romanilor si alegerea democratica a primelor trei. Oare care ar fi cele mai arzatoare dorinte ? Nu te intreb pe tine Zorin, ci intreb poporul roman, insa tare ma tem ca cel putin prime doua locuri in dorintele romanilor sunt ocupate de circ si paine, niciodata munca

  Apreciază

 3. Zorine tu chiar crezi ca noi avem in tara asta atat de frumoasa ,cu oameni demni si unii cu o vasta cultura,dornici de a munci in favoarea lor si prosperitatii tarii.politicieni de marca care sa tina seama de dorintele acestui popor si prosperitatea lui?…….eu cu regret o zic ca nu sunt,asa ca dece sa fi facut nota discordanta politrucul Iliescu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s