Cronica: A doua întrebare


Va fi UE salvarea sau blestemul nostru? (E prima structură occidentală care ne recunoaşte ca membri).

Reclame

13 gânduri despre „Cronica: A doua întrebare

   1. Părerea mea? 6 ft. under, either way.

    Ni se aplatizaseră creţurile minţii de la atîta repetare obsesivă a unor cuvinte şi sintagme precum „neatîrnare naţională”, „neamestecul în treburile interne ale altor state”, etc acum mai bine de douăzeci de ani. Ei bine, na-ţi-o frîntă, că ţi-am dres-o! Atîrnăm în ştreangul UE, aşteptînd să tragă un picior scaunului.

    Apreciază

 1. Buna Zorin! Parca un rusnac hâtru a spus in momentul inființării UE: Au pus-o de-o nouă Uniune Sovietica! O salvare ar fi daca am aplica principiile lui Mahatma Gandhi, insa cred ca e deja tardiv, au invațat deja lecția si nu mai pot fi surprinși. „Inainte ca națiunile să se schimbe, inima oamenilor trebuie să se schimbe.” – Concluzia, schimbarea trebuie sa vina din interior, pentru ca daca o așteptam din exterior, suntem in postura de a pregati terenul pentru un nou Hitler – de data asta – as a global savior hero !

  Apreciază

 2. Se pare ca asta denota o anumita limitare, neputinta, oricât am cauta raspunsul, nu-l vom gasi in spatiul tridimensional in care traim cata vreme suntem axati doar pe acumularea de lucruri materiale. Raspunsul pare-se ca e in ADN-ul nostru, pe care stramosii ni l-au lasat incifrat in motivele spirale ce se regasesc in nenumaratele artefacte descoperite – care ne arata traiectoria, conform principiului tirbușonului, spre stânga sau spre dreapta, ceea ce va determina o alta directie de dezvoltare a caracterelor pe scala morală, in sus sau in jos. Alegerile ne stau la dispozitie.

  Apreciază

   1. Eh, bine punctat! Chestia asta cu „ținutul”…de ceva (fie si niste biete promisiuni electorale) – necesita consecvență si tărie de caracter, voință disciplinată – e greu nene, las-o incolo de treaba! Iți bați joc de noi! – Asa, ca turma va da bir cu fugiții! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s