Cronica: Cine se mai teme de contele Dracula?


Povestea cu vampiri şi doctori curajoşi scrisă de Stoker cu un secol în urmă nu cred că mai dă fiori cuiva. Lumea de azi se agaţă de nişte tradiţii care dau tot mai mult în kitsch fiindcă ar vrea să ascundă faptul că nu mai crede nimic. De ce să-l ascundă? Fiindcă sinceritatea e luată drept prostie şi nimeni nu vrea să fie prost. Ritualurile ascund lipsa de imaginaţie la fel cum estimpează corsetul burţile umflate. Când nu mai ai idei devii cucernic şi aspru. Pe cine păcălim?

Anunțuri

3 gânduri despre „Cronica: Cine se mai teme de contele Dracula?

 1. Există valori absolute şi pseudovalori relative. Pe primele le-am uitat, ascunse fiind de iluzioniştii care le-au creat pe cele din urmă. Iar cînd acelea din urmă au început să pălească în aburii tot mai rari şi aiurea reflectaţi de oglinzile de-acum crăpate, ne-am trezit şi noi, omenirea, în zdrînga goală, taman pe dunga galbenă din miez de autostradă. Iar de realitatea aia care vine în depăşire cu 200km/h sub forma unui Kenworth T2000, apăi nici Ulea Spătaru’ nu ne mai scapă!

  Apreciază

   1. You’re welcome! 😉
    You know, the T2000 is a dear memory to me, ever since that series „18 wheels of justice”. After all, justice should come, sooner or later… 😎

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s