Cronica: Câte hectare de internet mai zac vefolosite de noi?


Multe.

Azi am deschis, nu la întâmplare, ci la recomandarea wordpress, printre utilizatori aflându-mă și eu de la o vreme: http://nhwn.wordpress.com/category/writers-toolbox/

Mă întreb câți dintre prietenii mei știu ce este un podcast? Mă întreb și câți dintre cei care lasă impresia că știu ce este un podcast, știu cu ce se mănâncă așa ceva?

Scurt: e o înregistrare audio, distribuită prin internet (nu intru în detalii tehnice). Mi se pare un concurent redutabil pentru radioul tradițional, fiindcă am posibilitatea să-mi descarc podcasturile la care m-am abonat pe un stick și să le ascult de pildă în mașină, deci timpii morți primesc un sens.

Cred că trăim la convergența a 2 lumi: una a productivității și una a suficienței.

Ambele au avantaje și dezavantaje.

La fel e și cu orientul și occidentul.

Doar că la un moment dat trebuie să te decizi.

 

 

8 gânduri despre „Cronica: Câte hectare de internet mai zac vefolosite de noi?

  1. Eu m-am decis. Vreau o vacata in Orient. 🙂 Am deja perspectiva Occidentului. Dincolo de asta, romanul vrea Occidentul dar pentru banii sai, regulile lui il enerveaza insa la culme. Refuza si Orientul, pentru ca de acolo nu prea vin bani, nici cei pe care i-am imprumutat candva. Deci, noi nu vrem nicaieri, vrem acasa si fraierii de occidentali sa ne dea fonduri, pe cat posibili, nerambursabile.

    Apreciază

    1. Cu vacanța în orient nu e simplu. Istambulul, ca poartă a orientului mi-a plăcut foarte mult, dar e cu totul altceva decât emiratele, Japonia, Filipine sau Singapore. În alte locuri nu am fost. Fiecare are povestea (și lecția) lui.
      P.S. Am uitat Vietnamul.

      Apreciază

      1. Nu am fost deloc in orient, si mai cu seama imi doresc sa calatoresc in Turcia. Pe masura ce o descoper am senzatia ca Turcia e tara care a imblanzit violenta si misticismul orientului, adaptand-o asa cum a facut cu tot ce a adus din afara. Dealtfel,si amplasamentul sau o face sa fie asa, o treime in Europa si doua treimi in Asia. Sunt multe de spus. Pana sa traiesc in comunitatea de turci aveam o impresia destul de proasta despre ei si total gresita. Ce pot sa spun ca acum am o cu totul alta opinie si imi dau seama cat de mult i-am judecat pe baza unor clisee si cazuri nefericite, si cata ura ni s-a indus impotriva lor, prin cartile de istorie, de exemplu. De fapt, refuzam cu indrjire sa acceptam ca avem radacini in orient.

        Apreciază

  2. Eu ma gandesc mai departe de turcii care ne-au ocupat. O parte din turcii de azi, se trag din triburile tracice. Si dacii, tot din triburi tracice se trag. ( Cei mai nobili si mai viteji dintre traci. 🙂 Asa am invatat la istorie, cartea aceea, plina de legende despre romani.) Te referi la obiceiuri proaste sau in general? Eu nu as da vina pe nimeni, in privinta obiceiurilor. Pentru ca, daca e asa, nu inteleg de ce nu am invatat si ce a fost bun de la ei? Ori ne atribuim noua lucrurile bune si in privinta celor rele, dam vina pe turci, un fel de acar Paun medieval?

    Apreciază

    1. în privința turcilor știu doar de la oamenii care au făcut pușcărie adevărată, la canal, că erau cei mai de cuvânt și nu erau turnători printre ei … și mai ltiu că fac cea mai bună cafea din lume 🙂 pentru mine nu există cafea mai bună decât Mehmet Effendi

      Apreciază

      1. Atunci cunosti foarte putine despre turci, asa deduc, nu e musai sa fie acesta adevarul, dar ai avut sansa sa bei cea mai buna cafea din lume, cafeaua turceasca, drept pentru care, cand ai dispozitie, te invit in Cafeneaua Turceasca. 🙂

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s