Espereu: Poporului n-ai voie să-i iei pâinea de la gură și jucăria din față


Altfel o încurci, cu poporul nu e de glumit, el e totuși suveran, fără el nici conspirația nu mai are rost, nici canalele de știri.

Poporul nu e doar necesar, el trebuie cultivat. Fiecare perioadă din istorie are tipul de om pe care îl cultivă și pe care îl numește omul de tip nou.

Omul nostru nou s-a născut în 89, când cel mai important lucru era să nu fii comunist. Cu toate acestea am votat doar comuniști și am fost condus de ei până în ziua de azi.

Procesul comunismului a fost un episod din această telenovelă, cu toată recuzita scoasă în scenă, îi văd și acum pe marii noștri fruntași politici dându-se în spectacol în parlament, demonstrând că desprinderea de comunism nu va fi niciodată luată în serios, la noi cel puțin.

Am reușit să mai organizăm un happening similar pe tema cine să meargă la Bruxelles, moment istoric de care a râs și Coasta de fildeș, Zanzibarul și Miramarul. Sau poate nu a râs nimeni. Dacă nu au râs, n-au râs fiindcă pur și simplu nu i-a interesat.

Dar nici pe noi nu ne-a interesat dacă pe ei îi interesează sau nu.

În această postură ingenuă-naivă-parșivă se află și punctul nostru nevralgic dar și punctul forte, fiindcă niciodată alții nu ne vor înțelege și în consecință nu vor ști la ce să se aștepte.

 

Anunțuri

5 gânduri despre „Espereu: Poporului n-ai voie să-i iei pâinea de la gură și jucăria din față

  1. Nu au cum sa ne inteleaga daca noi suntem pentru noi insine o enigma. Oamenii noi sunt de fapt oamenii vechi deghizati in haine moderne. Si legat de cat le-a pasat ori nu unora de cine s-a dus la Bruxelles, mi-am amintit o vorba de la tara. „Nu-i treaba magarului de unde beau oile apa si nici a oilor ce face ciobanul.”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s