Politically incorrect: Omniprezentul tovarăș prim secretar…


… sau locțiitorii săi – și cum nu avem un singur prim-secretar (sau similar), ci fiecare partid are pentru fiecare filială primii săi secretari, am ajuns să facem de bunăvoie că făceam pe vremuri cu sila. Cel puțin atunci aveam scuza că trăim într-o dictatură. Acum o facem de bună voie și dintr-un evident interes sută la sută pecuniar.

Nu știu cât de bine arată o serbare școlară, inaugurare a unui dispensar sau dare în folosință a unei pârtii de schi, desfășurate după același tipic cu care am fost obișnuiți de pe vremea lui Ceaușescu. Partidul era în toate, acum funcțiile politice sunt în toate, copii de la grădiniță nu-și pot lua în primire groapa cu nisip fără binecuvântarea d-lui primar, a d-nei deputat, etc.

Mă rog, dacă ar fi doar invitați nici nu ar fi atât de grav, dar nu sunt invitați, sunt de fiecare dată personajele principale cărora li se mulțumește cu atâta zel că-mi amintesc de telegramele din ianuarie, de dinainte de 89.

Păi n-au promis ei în campanie că fac și dreg… atunci de ce să le purtăm atâta recunoștință? Pentru că nu au uitat cu desăvârșire ce au promis și catadicsesc să facă totuși ceva? Oricum, ceea ce fac, fac din bani publici, adică din banii noștri, atunci care e marea lor ispravă?

Am eu impresia sau facem așa fiindcă nu știm să facem altceva?

4 gânduri despre „Politically incorrect: Omniprezentul tovarăș prim secretar…

  1. Ai omis un lucru. Toate acestea, nu se fac fara prezenta presei. Ce sens ar avea daca nu-i baga nimeni in seama? Cum sa nu participe presa la o „taiere de panglica”. Tzac! Pentru un „tzac” trebuie multa valva, suficienta cat sa acopere toate neajunsurile din zona. Vrea lumea spectacol. Hai cu un tzac. Vrea lumea eveniment local. Inca un tzac. Si mai cine sa vina la taiere de mot? Popa, ca nu are alta treaba, primarul ca are neoie la CV si la bilant de mandat, si seful de la finante, si seful de politie, si seful…si seful…. Tzac! Nu-i asa ca a fost un eveniment de sefi?

    Apreciază

      1. Presa, este un instrument periculos. Cuvantul scris e flacara vie si omul crede ce scrie la ziar. Din pacate. „Daca nu citesti ziarele esti neinformat, daca le citesti, esti dezinformat” spunea Mark Twain, parca.

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s