Codul secret: Procesul comunismului sau cum ne place să fim mințiți


Procesul comunismului a avut loc. Vă amintiți scenele din parlament. Dacă nu, căutați-le pe youtube. Pe lângă circul nostru obișnuit balcanic, procesul in sine e o inepție: cum poți condamna o ideologie? Cum poți condamna o ideologie în contextul în care nimănui nu-i mai pasă de ideologii? Am avut și avem mult talent la forțat uși larg deschise.

Totala lipsă de logică a acelei șarade nu a deranjat pe nimeni. Dimpotrivă. Mulți au încercat să se folosească de ea, pentru făcut bani, sau pentru puterea aducătoare de bani. De fapt diferența dintre capitalism și comunism e că în comunism banii nu înseamnă putere, puterea era putere prin și pentru sine, în timp ce azi dobândim puterea prin bani. Cum se poartă puterea cu cei lipsiți de putere? La fel. Diferă forma, conținutul e același.

M-am născut într-o lume dominată de partidul unic, zis comunist. Mi-e scris să mor într-o lume dominată de sistemul bancar. Tiranul comunism mai avea o zi de slăbiciune, mai lua și el o pauză. Computerul băncii nu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s