Espereu: verificați focalizarea, lăsați lentilele ochelarilor și concentrați-vă asupra minții


Ați urmărit comportamentul lui „homo sapiens” în trafic?

E edificator. Nu există scop urmărit cu mai multă îndârjire decât punerea în evidență a cailor putere. Avem școală specială. Generația mea a fost obișnuită să aștepte 5 ani după o „Dacie” și să se descurce cu o canistră de benzină pe lună. Asta nu se uită. Urmașii au înțeles: tu ești mașina pe care o conduci. O rablă înseamnă un ratat. Avem tot mai mulți oameni „de succes” (succes = 100 de cai putere plus), dar nu avem autostrăzi, avem doar drumuri de 2 categorii: proaste și foarte proaste.  În schimb avem accidente. Suntem în sfârșit pe primul loc.

Așa se produce la noi selecția naturală.

Vom fi ce am fost întotdeauna: o națiune de supraviețuitori. Charles Darwin ar fi mândru de acest parc tematic de 234.000 de km pătrați.

Reclame

4 gânduri despre „Espereu: verificați focalizarea, lăsați lentilele ochelarilor și concentrați-vă asupra minții

  1. Marin Preda scria la un moment dat despre atitudinea omului la volan. Cu cat egoul persoanei este mai puternic cu atat are nevoie de mai multi cai putere sa se puna in valoare pentru ca el, acest tip, se considera ca facand parte din motorul masinii sale. Acest tip de oameni traieste cu convingerea ca fara masina nu ar valora nimic. Asta mie imi spune ca, traim intr-o societate de oameni slabi si egoisti, niste caractere fara vointa si usor de manevrat. Suntem atat de transparent de citit pentru cei care fac postretul psihologic al individului modern si atat de usor de manipulat. In Germania, in multe curti vad cate doua-trei masini. Dar nu am vezut nemti sa etaleze cat sunt ei de grozavi ca au masina tare. Nici masini cu muzica urland din boxe de sa se scuture masina nu am vazut. Aici nimeni nu vrea sa impresioneze pe nimeni pentru ca oamenii nu se uita unul in curtea celuilalt. Nu ii pasa ce masina are vecinul si nici cate. Daca doresti, sistemul e creat ca iti poti lejer cumpara masina, daca doresti, si chiar destul de scumpa. Toata lumea are masina, aproape. Cu toate acestea, in weekend isi lasa masina acasa si pornesc la plimbare cu bicicleta.
    Concluzia mea ar fi asta. Suntem, ca natiunea, fixati pe ideea ca suntem priviti, iar daca tot jucam pe scena pentru altii, facem spectacol.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Reblogged this on CRONICA [R] and commented:

    În aceeaşi manieră – (care?… scrie mai jos) suntem antrenaţi în tabere pro şi contra, ca să nu ne mai gândim că războaiele acestea nu sunt ale nosatre, celor care ne cheamă din când în când oricum nu le pasă de noi, dar au nevoie de carne de tun, de voturi, de manifestanţi – pe scurt: de fraieri…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s