Ce nu ne spune NIMENI despre „camera ascunsă”?


„Camera ascunsă” nu e doar o glumă. Ea demonstrează că suntem „educați” – de fapt suntem programați – să nu acționăm ci să reacționăm. Ridicolul scenelor înregistrate cu camera ascunsă rezultă din comportamentul „victimei” care nu observă ce se întâmplă, deoarece creierul îi transmite semnale despre ce ar trebui să se întâmple. Neconcordanța dintre aceste semnale și realitate duce la situații ridicole, exploatate pentru amuzament.

De fapt, departe de a fi un amuzament, „camera ascunsă” demonstrează modul în care, prin diferite metode, judecata este înlocuită cu prejudecata.

Închipuiți-vă ca în fiecare săptămână ați ști dinainte numerele câștigătoare la loterie. V-ar conveni, nu?

Ei bine, asta viseză programatorii, cei care se ocupă de formarea noastră. Ei speră să ajungă să cunoască viitorul, deoarece viitorul este format din deciziile pe care le luăm în prezent. Dacă aceste decizii pot fi influențate, cel care deține mecanismul de influențare deține și taina viitorului, cu alte cuvinte cunoaște dinainte „numerele câștigătoare”.

Puterea adevărată rămâne însă la noi, doar că ni se ascunde în permanență acest lucru. Puterea adevărată rezultă din nevoia de a programa pe cineva, altfel nu mai există nici un viitor. Iar acolo unde apare un programator, apare inevitabil, mai devreme sau mai târziu altul, care se ocupă de reprogramare. La oameni, schimbarea sistemului de operare se numește spălare pe creier, de către programatorii sistemului de operare precedent și inițiere de către reprogramatori.

Din perspectiva responsabililor ideologici de dinainte de 89, după acel an românii au fost spălați pe creier. Despre asta aveți prilejul să citiți tone de materiale pe net. Din perspectiva reprogramatorilor apăruți după 89, românii au fost inițiați în tainele democrației și ale economiei de piață. Și despre asta găsiți tone de materiale pe net.

Procesul de reinstalare a sistemului de operare s-a făcut neglijent, superficial, „la grămadă”. Consecințele se văd. Distracție plăcută!

Reclame

11 gânduri despre „Ce nu ne spune NIMENI despre „camera ascunsă”?

 1. Cand am inceput sa citesc articolul ma gandeam ca vrei sa te referi la faptul ca suntem supravegheati de peste tot. Am realizat asta in ruma cu ceva vreme, cand lucram in cafenea. Ma uitam la turci, la stiri. Si cand aratau persoane care au comis infractiuni le urmarea traseul cu ajutorul camerelor de luat vederi, mai ascunse ori nu, care sunt amplasate peste tot. Si am fost socata sa inteleg ca suntem urmariti. Zi de zi. Chiar si aici in Germania. In autobuz sau tren, la bancomate, in parcari, in curtile unor institutii, in magazine ori la serviciu. Daca vrea cineva sa stie ce ai facut intr-o anume zi poate afla cu usurinta. Revenind la tema ta, cred ca intotdeauna adevarata forta a fost cea de control a mintii umane. Si s-au folosit multe mijloace, religia, legea, conducerea unui stat. O masa de oameni pusa in miscare e o forta extraordinara iar inarmata poate face lucruri uluitoare, de exemplu. Persoana care coordoneaza sau grupul restrans ii foloseste la randul ei ca arma si poate sta foarte bine ascunsa. Daca aruncam o privire in Turcia este exact ceea ce discutam. Nu se stie cine a pornit conflictul. Se intuieste.Masa de oameni e manipulata si efectele sunt cele dorite. Haos, destbilizare, decredibilizare. Anonimii, oamenii din umbra, manipulatorii fac istoria.

  Apreciază

  1. Am fost și suntem urmăriți. Înainte de sistemele video era persoana care devenea „martor” fiindcă te-a văzut cândva, undeva făcînd ceva. Persoana aceea era destul de liberă să amestece adevărul cu fabulația sau minciuna. Camerele video cel puțin nu știu să fabuleze sau să mintă. Ele chiar te pot ajuta să demontezi un martor mincinos. Deci nu sunt neapărat rele. E bine, cred eu, să ni se aducă aminte că nu suntem invizibili. 🙂

   Apreciază

   1. Adica nu avem dreptul sa fim invizibili. Insa uneori, camere video s-ar putea sa nu iti fie pritene si sa se „defecteze” exact in momentul in care aratau nevinovatia ta. S-au mai vazut cazuri. Cu martorii, mi-ai dat o idee de postare. Mi s-a intamplat si mie sa vad niste „martori” pe care i-am plimbat putin prin cateva magazine sa fiu convinsa ca pe mine ma vizeaza.

    Apreciază

   2. Fii pe pace, acei „martori” încă există şi sînt oricînd la dispoziţia autorităţilor. Call them ‘mercenary witnesses’, if you like. 😎 Şi exact cum spune Gabriela mai jos, camerele video „se defectează” exact în momentele cheie şi – extrem de convenabil (pentru acuzator, evident) – apar acei „martori întîmplători”, după ce au fost sunaţi de „băieţi” să se prezinte la apel. Mai demontează-le acuzarea, dacă poţi!

    Apreciază

   3. De ce am senzaţia că noi, cei mulţi, nu sîntem actori ci doar simple elemente de decor? Recuzită ce expiră mult prea curînd şi trebuie aruncată la gunoi… Scena e prea încărcată, trebuie eliberată de elementele redundante…
    Dar asta deja e partea a doua. Sau nu?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s