în politică și în dragoste e îngăduit orice


Afirmația este adevărată, cel putin în măsura în care se referă la modul în care se face politică la noi. Faptul că afirmația este adevărată nu implică neapărat și corectitudinea ei. De fapt, raționamentul complet ar fi: în politică și în dragoste e îngăduit orice, cu condiția că vei suporta și consecințele. Adică tu, fata bună și de familie, educată, finuță și romantică, te-ai îndrăgostit de un el care e un derbedeu, fără ocupație si fără căpătîi, care nu are altă intenție decît să profite. Părinții ți-au spus că nu e de tine, dar tu ai ascultat de glasul inimii, i-ai sfidat pe cei care te-au crescut, le-ai trîntit ușa și ai plecat cu alesul. Urmează drama, previzibilă, altminteri. El, alesul, nu mai manifestă nici un interes pentru tine, din moment ce nu mai vii cu banii de buzunar de la părinți și cu perspectiva unei partide grase. Fiind mai versat în chestii din astea, tot el, alesul, îți va face reproșuri, te va umili și te va ridiculiza iar tu, fată dragă, te vei întoarce la părinți, ei te vor ierta, veți plînge împreună și astfel se va încheia un episod din procesul de maturizare al fetei noastre.

În politică, lucrurile nu mai sunt cu happy end. Vi-l amintiți pe Sobaru, angajatul de la TVR care s-a aruncat de la balconul parlamentului, nemaiștiind cum s-o scoată la capăt. Pe atunci USL era în opoziție, iar cazul Sobaru a fost tocat, seară de seară, ca să înțeleagă românul cît de ticălos e guvernul Boc și tartorul Băsescu. Normal că Sobaru cădea de 150 de ori de la balcon, în timpul unei ore de talk-show, ca să ținem bine minte, să nu uităm de unde ni se trage. Pentru mai bună înțelegere a mesajului era rulat, tot de sute de ori, și clipul cu Elena Udrea cu gondola sau cu poșeta de 5.000 de euro, clipul cu Boc care dirijează fanfara, îmbrăcat vînător sau cel în care cade în fose orchestrei – că doar trebuia demonstrat pe întelesul tuturor că e și tîmpit, si nesimțit. În fine, toată povestea era asezonată cu cireașa de pe tort, Basescu, capul răutăților.

Ok, asta se cheamă PR, sau așa credem noi că se definește PR. Românul a gustat spectacolul, i-a plăcut și domnul Gîdea, și doamna Grecu și alte doamne și domni și a dat frîu liber sentimentelor sale. Ascultîndu-și glasul inimii, compatrioții noștri au mers la vot ceva mai mulți ca de obicei, să nu cumva… și au votat în masă ce li se sugerase la televizor. Zadarnic au încercat unii sa-i avertizeze. Replica era imediata si dură. În România anului 2012 puteai fi orice, numai „băsist” nu. Dacă erai suspectat că ești „basist” era mai rău decît dacă si fi luat riie caprescă. Cum e scris la clasici – bravos națiune, halal să-ți fie.

Rezultatul se vede cu ochiul liber. Dar – mai știți ceva de Sobaru? Presupun că nu. De abia pe pagina sindicatului Mediasind veți găsi o notă, că sindicatul se solidarizează cu protestul angajatului din TVR (http://www.mediasind.ro/comunicate-1/frjmediasindsesolidarizeazacuprotesteleluiadriansobaruimpotrivaputerii). Să nu credeți că e vorba despre protestul lui Sobarul împotriva incompetentului și criminalului guvern Boc. Nu, e vorba de protestul lui Sobarul împotriva minunatului, înțeleptului și binefacătorului guvern Ponta. Normal că un astfel de protest nu mai are ce căuta la TV sau în media. Doamna Grecu nu va mai lăcrima alături de d-l. Sobaru, impresionîndu-ne si pe noi, fiindcă acum d-l. Sobaru nu mai are valoare electorală.

Construcția politică USL (de fapt un complot ordinar) are 70%, opoziția se adună pe unde poate și tot vorbește despre reconstrucția dreptei, în parlament trece orice, fiindcă nici dacă s-ar uni toți opozanții nu fac mai mult de 30%, deci nu contează. Aroganța a mers pînă acolo încît i-a enervat chiar și pe unii membri USL, care au protestat (vezi Sorin Roșca Stănescu) – degeaba, au atîtea voturi încît nici de ai lor nu le mai pasă și pînă în 2016 așa rămîne.

Diferența dintre fata din povestea noastră și Sobaru e simplă: el, cel care a crezut în Antena3, nu mai are parinți la care să se întoarcă și nu mai are tinerețea, ca s-o ia din nou de la capăt.

Update: http://susromania.wordpress.com/2013/09/15/adrian-sobaru-in-a-a-7-a-zi-de-greva-foamei/

– sunt curios cîți dintre cei care ni-l arătau zilnic în 2012 își vor aminti de el?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s