Doctrina Blaga: stînga unu, dreapta doi, c-aşa-i hora pe la noi


Am citit despre „eşecul capitalismului românesc”.

Care capitalism?

Poate cel de cumetrie, care e într-adevăr sortit eşecului, fiindcă poţi fura de la unii oameni cîtva timp, dar nu poţi fura tot timpul şi de la toată lumea. Capitalismul de cumetrie şi-a impus conduita politică proprie: facem ce facem să ne conectăm la buget, că altfel murim. Aşa se face că în România e posibilă orice majoritate, de toate culorile, [am văzut şi PRM în alianţă cu UDMR!!!], doar pasenţa să iasă, adică binefăcătoarea conexiune la bugetul stors de pe fraierii care plătesc [fiindcă tot în România, băieţii deştepţi nu comit această greşeală]. Victoria cu 70% [la care s-au lipit repede încă vreo 10-15%, mai puţin victorioşi, dar flămînzi] a USL din 2012 nu a fost de bun augur. Prea mulţi victorioşi reduce rezultatul, fiindcă deîmpărţitul a rămas acelaşi, ba a scăzut, fiindcă luate cu japca, mii de firme mici dar şi altele mai mari, au închis şi nu mai plătesc dări. Mărim dările, mărim amenzile, dar din asta nu se îmbogăţesc românii, iar bugetul nu devine sac fără fund. Başca ne-am procopsit şi cu 200 de parlamentari în plus şi e suficientă o vizită scurtă la „Casa Poporului Ales” să vezi că e bai cu bugetul.

Vorba tovarăşului Vladinmir Ilici Ulianov, zis Lenin: ce e de făcut?

Cum mariajul PSD-PNL [nicidecum contra naturii, cum ziceau unii, fiindcă ambii vor acelaşi lucru şi tocmai asta e problema, că nu ajunge la toţi] a început să scîrţîie, iată-l şi pe d-l. Vasile Blaga, despre care tocmai credeam că se autoexilase din solidaritate cu Dan Diaconescu, ieşind din hibernare [dînsul hibernează în toate anotimpurile] şi propunîndu-ne o soluţie politică magistrală: luăm puţin PNL nemulţumit că stă în rîndul doi, sau la balcon [gruparea Tăriceanu, Chiliman & Co.], mai luăm şi ceva PSD [Ioan Rus & grupul de la Cluj, marginalizat ca tov. Iliescu la editură], mai vedem ce rămîne din PDL după ce am dat afară şi ultimul băsist, vor mai veni şi alţi rătăciţi de stînga, centru şi dreapta, de sus şi de jos, cînd vor vedea că e rost de ceva şi uite cum reuşim noi să formăm „o altă majoritate” şi să „producem schimbarea”.

Domnu’ Blaga, pasagerii de pe Titanic au avut şi ei parte de o schimbare, în loc de destinaţie, au ajuns pe fundul oceanului. Ei, săracii, nu ştiau că se vor ciocni de un aisberg. Noi ştim ce ne aşteaptă, dacă facem astfel de majorităţi, alcătuite doar pe principiul foamei de buget.

Chiar nu mai crede nimeni că în ţara asta, în afară de fomişti şi de milogi există şi oameni care mai au o convingere, care nu se pot alia cu oricine după principiul bolşevic al tovarăşilor de drum, numai lozul să iasă?

Să ştiţi, doamnelor şi domnilor care vă închipuiţi că această horă politică ar fi soluţia, capitalismul de cumetrie nu duce decît la neofeudalism, la neoiobăgie, dar dumneavoastră uitaţi că tot din Ardeal s-au răsculat Horia, Cloşca si Crişan, cînd s-a umplut păharul!

2 gânduri despre „Doctrina Blaga: stînga unu, dreapta doi, c-aşa-i hora pe la noi

  1. Care din ei a fost tras pe roată şi care s-a spînzurat cu nojiţele de la opinci, că nu mai ştiu…?

    Cu alte cuvinte, la ce puii mei le-a folosit răscoala, dacă n-au avut tunuri şi tancuri ca să şi învingă!? Ori crezi că în secolul 21 mai pune cineva botu’ la imnu’ naţional „viaţă-n libertate ori moarte, strigă toţi” ?! Acu’ strigă „vreau tabletă”, „vreau aifon”, „vreau vilă ca a lu’…” Simbolurile sînt din carton reciclat, made in china – ce pretenţii să mai ai…?

    Oricum, împărţirea regiunilor s-a făcut (la nivel global), sarcinile au fost trasate, nu mai există cale de întoarcere. Tot înainte, mîndri pionieri! Space – final frontier…

    Apreciază

  2. Timotei Cipariu, marele cărturar multi-poliglot din Roma Mică, se întreba (şi răspundea, în „Organul luminării”): „Ce-i de lucrat?” Cu totul altceva. Deşi, în zilele noastre şi verbul a lucra a fost compromis, atît la propriu cît şi la figurat. Adică, desfigurat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s