Ghinionul de Holloween al d-lui Predoiu la Bistriţa


Happy Halloween
Happy Halloween (Photo credit: Professor Bop)

Intensa campanie electorală internă a PDL [http://www.timponline.ro/democrat-liberalii-bistriteni-fata-in-fata-cu-prezidentiabilii-unul-pro-basescu-altul-contra-foto/] s-a desfăşurat la Bistriţa chiar de Halloween, acest fast-food al spiritului de integrare rapidă în valorile anglosaxone, dacă tot ne-a eternalizat Bram Stoker în celebrul său roman.

Prima observaţie ar fi că portocaliul dovlecilor carnavaleşti s-a asortat cu portocaliul declaraţiilor în faţa sălii pregătite să aplaude [http://www.timponline.ro/blaga-catre-democrat-liberalii-bistriteni-sper-sa-l-alegeti-din-nou-presedinte-pe-nelu-oltean/].

A intrat în horă şi puterea, ca să înţelegem că vizita vîrfurilor PDL se bucură de cea mai înaltă consideraţie [http://www.timponline.ro/radu-moldovan-mesaj-pentru-vasile-blaga-ca-sa-nu-planga-atat-de-tare/].

Personal nu voi fi de loc surprins dacă sîmbătă d-l Predoiu va cîştiga detaşat şi la Bistriţa. Tehnic vorbind, domnia sa este un gadget care, dacă e promovat corespunzător, poate bate vînzările de sezon din IT, inclusiv ofertele din noaptea de Halloween.

Dar politica se face cu oameni şi nu cu aparate.

Rectific: eu cred în politica cu şi pentru oameni.

Oamenii nu au perfecţiunea aparatelor. Un smartphone funcţionează la fel de ireproşabil şi în mîna măicuţei venite să-i ajute pe bătrînii de la azil şi în mîna teroristului gata să detoneze o bombă într-un supermarket aglomerat. Un politician nu trebuie să fie ca un smartphone, chiar dacă d-l. Predoiu a fost gata să guverneze cu toate guvernele. Eu aştept candidatul care e capabil să spună şi NU, fiindcă pune principiile deasupra puterii.

D-l. Blaga s-a deranjat pînă la Bistriţa pentru a participa la halloweenul politic de aici. Recomandarea domniei sale către membrii de partid a fost: „Sper să-l alegeţi din nou preşedinte pe Nelu Oltean”. Care membru de partid va îndrăzni să.şi dezamăgească preşedintele? E limpede că d-l. Blaga îl preferă pe d-l. Predoiu, dar această preferinţă nu este tocmai un avantaj pentru candidat. D-l. Blaga a mai susţinut la Bistriţa că nu s-a certat cu nimeni. Oamenii se mai ceartă în mod normal. Cel care nu s-a certat cu nimeni ştie doar să-şi ascundă mai bine resentimentele. Am mai reţinut că d-l. Blaga vrea unire pentru putere. Eu aş fi preferat unirea în jurul unor principii ale dreptei. D-l. preşedinte al PDL a mai spus că unii doresc destrămarea partidului. Mă îndoiesc. Dar e posibil, aşa cum e posibil ca un partid să se autodestrame, dacă îl neagă peste noapte pe cel care ani la rînd a fost personalitatea politică cea mai marcantă din rîndurile sale: Traian Băsescu, în cazul PDL.

E adevărat că principiile fără putere rămîn teorie, dar teoria, ideile nu pot fi omorîte. În schimb puterea fără principii nu te face nemuritor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s