Scurtă ecologie a îndoielii (Farmacia Facebook)


Întotdeauna au existat oameni care au construit castele în nori și întotdeauna s-au găsit spirite întreprinzătoare care să le pretindă visătorilor chirie pentru locuirea din imaginarul lor, iar visătorii, fiindcă sunt blînzi la suflet, plătesc si nu vor să se certe.

Alonewithothers's Blog

Întotdeauna visătorii au fost o bună muniție detonată de propagandiști cinici conform intereselor lor politice/ideologice. Iar de la visător la idiot drumul e foarte scurt, trecând întotdeauna prin scurtcircuitarea rațiunii și idolatrizarea unei ignoranțe dogmatice. Marx si Lenin sunt fericiți: epigonii lor de azi nu-i lasă să se plictisească deloc. Păcat însă ca show-ul asta ucide suflete și idealuri nobile. Cu ocazia defilării ipocriziilor corporatiste vs. cele stângiste am avut surpriza să descopăr o grămadă de absolutisme, adevăruri indubitabile, certitudini și pasiuni nestăvilite tocmai la cei care sunt prin profesie/adeziune de clan/turmă/clasă/elită “tovărășească” relativiști și constructiviști, cinici și persiflanți față de orice ”macro-narațiune” și discuție despre obiectivism.

Interesant cum cei mai indiferenți sau chiar anti-religioși oameni pot fi mânați de mesianisme (laicizate) gen “Uniți, împreună salvăm Roșia Montană!”. Ce ar mai fi studiat fenomenul ăsta Mircea Eliade! E bine că tinerii nostri mai cred în ceva. Ideea e să nu…

Vezi articolul original 664 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s