Cine întreabă și cine răspunde


taken by: ionntag Source: http://www.flickr.co...
taken by: ionntag Source: http://www.flickr.com/photos/ionntag/162395983/ צ’ורבה (Photo credit: Wikipedia)

Intrebarea „ce-i dreptatea?” mai poate primi în zilele noastre un răspuns abstract, e o noțiune teoretică, găsibilă în texte lungi și rareori citite, nu face parte din agenda curentă și în general avem alte priorități. Trăim postmodern în era soluțiilor negociate, nu mai pleacă nimeni la război pentru o idee, războaiele sunt incorecte politic, ele fac victime, iar societatea de azi e procupată de siguranța cetățeanului iar cetăteanul e preocupat de propria sa prosperitate, eventual face o donație la o fundație caritabilă sau participă la un bal cu un scop similar. Războaiele nu au dispărut însă cu totul, agresivitatea este în continuare o componentă importantă a comportamentului uman, ea nu poate fi neglijată fiindcă riscă să scape de sub control, așa că am organizat și noi varianta proprie a „jocurilor foamei”. Spectacolul, fiindcă e vorba de o reprezentație, o simulare, se difuzează seară de seară pe mai multe canale de televiziune, încît pentru mulți dintre contemporani mediul a devenit sinonim cu grupuri de oameni care lasă impresia că se ceartă.

E uimitor cîte se pot rezolva cu acest mod de a pierde timpul, care ține loc de:

– activitate economică (aproape inexistentă într-o țară în care economie înseamnă, tot în mentalul majoritar, cum să dai mai puțini bani la stat si cum sa iei inapoi cit mai mulți)

– activitate politică (dacă am „participat” la o revoluție uitîndu-ne la televizor, e normal să credem că facem politică cu telecomanda)

– … și în ultimă instanță cred ca pentru unii ține loc si de activitate sexuală, presupune mai puțin efort si satisfacțiile sunt garantate.

M-am obișnuit cu oamenii care mi se adresează in timpul zilei repetînd frazele pe care le-au auzit cu o seară înainte la televizor. Ei sunt convinși că acele cuvinte exprimă întocmai propriile lor gînduri pentru care sunt gata să se certe oricînd si cu oricine, să simtă și ei ca fac parte dintr-un show. Pentru acești oameni minunați ceva ce nu s-a spus la televizor nu există.

Totuși, aceste programe au un farmec aparte, un umor inegalabil, cînd vezi oameni în toata firea care întrebă foarte serios cîte un nonsens, iar alți oameni in toată firea se prefac că stiu niste lucruri extraordinare, pe care ar trebui să le știm cu toții, rușine să ne fie daca nu avem habar și pentru ca meniul fast ideology să fie comestibil avem ketchup de nervi, topping de intimități purtate prin piața mare (fost Indenpendenței) și salată de glume proaste, mai avem ceva garnitura de infatuare puerilă într-un ambient placut, blindat ilogic și mai ales fără legătură cu realitatea.

Ce să zic? I’m loving it!

Joi, de la ora 11.00, se mananca la Restaurant Taranesc Casa Doamnelor meniul zilei bun, bun
Ciorba de fasole cu ciolan afumat si salata de ceapa rosie;
Orez cu snitel din carne de porc;
salata de varza
Va asteptam cu drag!
Pretul meniului este de 11 lei
daca doriti la pachet va mai taxam 6 lei (ambalaj&taxi)
Comenzile se pot ridica de pe Liviu Rebreanu 16


 

 

Reclame

5 gânduri despre „Cine întreabă și cine răspunde

  1. Și totuși, ce e cu link-urile acelea, unul către nicăieri și celălalt către niște veștminte asiatice ? 🙄
    Faceți un sondaj ? Nu v-aș fi sfătuit fiindcă veți fi decepționat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s