Povestitorul crede că a descoperit ceva


English: Entrance to Carleton Care Home This c...
English: Entrance to Carleton Care Home This care home in Rectory Road is managed by Four Seasons Health Care. (Photo credit: Wikipedia)

Din ignoranță se naște descoperirea, ea funcționează pe principiul ce nu știu nu există și ne poartă spre cele mai năstrușnice concluzii fiindcă nu întotdeauna înțelegem ceea ce credem că am descoperit, suntem sclavii puținului pe care îl știm și avem obiceiul să reducem noul la categoriile vechiului fiindcă e mai comod așa, deci judecata noastră e de fapt mama prejudecăților. Cam complicat, nu?

Nu vă recomand să citiți așa ceva înainte de a fi băut cafeaua de dimineață, nu merită să vă bateți capul cu introducerea, povestirea începe în clipa în care vorbește glasul acela din interiorul nostru, care nu aparține ființei noastre materiale, nu corespunde cenepeului și nici nu se regăsește pe rețelele de socializare. Eu l-am botezat glasul memoriei. Nu vă speriați!

Memoria are la noi conotații festive, de monumente, steaguri și discursuri, dar nu e vorba de așa ceva. E un glas intim, care ne vorbește fiecăruia în liniștea nopților fără somn, în timpul plimbărilor prin parcuri sau în excursiile de unul singur la munte. E glasul care pleacă din prezent, care nu e legat de calendar și de ceas și care nu poate fi captat. Unii se tem să-l asculte și rău fac.

Prin acest glas ne vorbește acea parte a ființei noastre care e liberă să călătorescă nu doar în spațiu ci și în timp, e dacă vreți chiar sufletul care se întoarce în copilărie sau în locuri pe care nu le-am vizitat de mult, dar care are darul de a călători si acolo unde nu am fost niciodată, pentru el nu contează nici miile de kilometri nici sutele de ani, dacă e nevoie.

Dar, e nevoie? Da! Fără această însușire nu am fi fost niciodată capabili să ne deosebim de animale, indiferent dacă ne tragem din ele sau am fost creați alături unii de ceilalți. Numai prin această ființă imaterială care locuiește în gîndurile noastre vom fi capabili să descoperim că nu e important să călătorim prin timp dacă timpul poate călători prin noi.

 

Reclame

4 gânduri despre „Povestitorul crede că a descoperit ceva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s