Dragi contemporani, credeți că e bine să încercați să scăpați de niște maidanezi, refugiindu-vă în cușca leului?


Asta se întîmplă în timp ce scriu aceste rînduri.

România este statul ex-sovietic în care structurile partidului comunist de tip bolșevic s-au păstrat cel mai bine. Niciodată, aceste structuri nu se vor împăca cu democrația de tip occidental sau cu statul de drept. Niciodată, oameni ca Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Victor Ponta și mulți alții, slujitori ai sistemului creat de Lenin și perfecționat de Stalin, nu vor accepta altceva decît puterea absolută.

Pentru ei nu e un target să cîștige niște alegeri, sau să guverneze. Singura modalitate pe care ei o acceptă este controlul absolut asupra funcțiilor statului, fără posibilitatea ca cineva sa le ceară socoteală.

Acest plan nu poate deveni realitate fără decuplarea României de la toate organismele internaționale, în numele așa zisei suveranități. Ostilitatea față de comunitatea internațională, care l-a caracterizat pe Nicolae Ceaușescu, urmărindu-l pînă la moarte, este reintrodusă sistematic în România. Formele sunt multiple și par a nu avea legătură între ele.

Vă închipuiti că grupurile de activiști xenofobi, antisemiți, antioccidentali și de multe alte culori au apărut întîmplător si că ele se întrețin doar din entuziasmul membrilor lor?

Vă închipuiti că pe această planeta există undeva un rai ascuns pe care urmează sa-l descoprim noi, ca popor ales?

Alternativa la occidentul de care vrem sa ne despărțim cu orice pret este Asia sau Federația Rusa. Oriunde priviti în spațiul nostru geografic nu veți găsi altceva. Nici Coreea de nord nu este atît de izolată cît credem noi.

Diferența între occident și alternativa acestuia este că deocamdată avem dreptul să protestăm liberi. Suntem însă pe cale să renunțăm la acest drept. Odata decuplată de lumea democratică, România nu va mai fi un stat de drept. Proprietatea privata va fi din nou, cum insista tovarășul Iliescu, „un moft”, iar protestele de acum vor deveni infracțiuni împotriva statului.

Mai avem o șansă. Avem ocazia să o folosim. Numai dacă vrem. Suntem încă liberi, liberi să ne refugiem și în cușca leului, dacă asta dorim.

Reclame

2 gânduri despre „Dragi contemporani, credeți că e bine să încercați să scăpați de niște maidanezi, refugiindu-vă în cușca leului?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s