Va fi 2014 anul activismului?


http://www.timponline.ro/partidele-politice-sunt-gasti-de-hoti-care-au-devalizat-tara-spune-stefan-popa-popas-interviu/?fb_action_ids=10202786618295883&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210202786618295883%22%3A685692791461213}&action_type_map={%2210202786618295883%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

Aşa visează unii.

Citeam printre rînduri bucuria celor #uniţisalvăm … orice, bucurie prilejuiră de trecerea României în 2014 în rîndul ţărilor cu risc de revoltă. Pentru ei era un fel de premiu internaţional, cred că aşteptau şi coroniţă şi aplauze, în sfîrşit au fost remarcaţi. Nici un cuvînt despre ce va urma după victoriile lor răsunătoare. E interzisă orice presupunere legată de avantajele pe care una sau alta din taberele politice le-ar culege de pe urma acestei victorii, cu voia sau fără voia protestatarilor. E trendy să protestezi, dar e meschin să te gîndeşti la ziua de mîine.

Interviul din timponline cu maestrul Popas nu se referă la nici un fel de proteste. Maestrul e din categoria artist de mare succes internaţional, succes pe care îl merită deplin şi de care ne bucurăm.

Pe mine nu mă bucură, în schimb, atitudinile de zeu din Olimp ale celor care au fost mai dăruiţi de cel de sus, decît noi, simplii muritori. Nu avem nici un motiv să dezvoltăm un sindrom de vinovăţie colectivă fiindcă din 89, timp de 24 de ani, nu am fost în stare de mai mult decît actualul capitalism de cumetrie, însoţit de o democraţie de vitrină. Alte democraţii au la activ secole şi nu decenii şi totuşi au probleme, poate nu atît de grave ca ale noastre, dar asta depinde de fiecare dată şi de cine şi cum le descrie.

Mai cred că refuzul îmbufnat al modului de funcţionare a lumii reale din care facem parte, chiar dacă ne închipuim că suntem mai buni decît ceilalţi, nu ajută decît propriul ego. În viitorul previzibil ţările vor fi conduse tot de partide, iar calea spre mecanismele decizionale va fi tot politica. Blamarea constantă a politicii, în bloc, nu-i dăunează cu nimic politicii şi nu-l ajută cu nimic pe cetăţeanul care se crede apolitic, fără să-şi dea seama că refuzul de a face politică e tot politică şi le foloseşte celor care practică politica.

Nu polemizez cu maestrul Popas, sunt un no name şi îmi asum această condiţie. Dar nu-mi imaginez anul care vine drept un alt nesfîrşit prohod, cu bocitoare la toate colţurile, care deplîng nenumăratele nenorociri ce s-au abătut asupra noastră (şi numai asupra noastră) şi în timp ce noi stăm în genunchi şi ascultăm vorbele de jale, alţii (caracterizaţi-i cum vreţi), îşi văd liniştiţi de treabă.

Să ne vedem sănătoşi!

Reclame

5 gânduri despre „Va fi 2014 anul activismului?

 1. In sfarsit o reclamatie. Cristiana Sabau declara ca i-a pus Dumnezeu mana in cap scotandu-i in fata pe ” alesul ” Creatorului. Purtatorul de cuvant. E clar, omul are o problema cu sfecla si e dus rau cu pluta. La fel ca Dan Puric, aluneca intr-un narcisism letal pentru ei. Educatia precara a majoritatii duce la infiltrarea unor astfel de ganditori si furnizori de truisme. Tatele din piata iti vor spune ca politicienii fura tara si sunt de vina pentru starea natiunii uitand sa precizeze ca inca sunt convinse ca Iliescu e presedinte. Si, da, ar trebui polemizat cu asa persoane tocmai ca sa fie oprita ascensiunea lor multilaterala si contestati ucenicii care cresc la umbra lor. Da’ m-au terminat precizarile alea cu importanta lui mondiala. Cineva a avut timp sa le creada si sa le noteze….

  Apreciază

 2. Si, apropo, de talentele fiecaruia. Nu fiti modest – o fi avand el viteza la realizarea caricaturilor, si ochi sa scoata in evidenta defectele mai bine decat altii, dar bag mana in foc – si-o tin mult acolo – ca isi cheama un mester daca are de batut vreun cui in perete.
  Asa ca, mai usor cu hiperbolizarea aptitudinilor personale…
  Da si el interviuri cui il asculta.
  Uneori il vad ca un fel de Bivolaru.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s