Pe scurt, despre capacitatea extraordinară a omului…


… pe care o folosim atît de rar, e capacitatea de a ignora. Bancurile despre sovietici spuneau că ce nu scrie în Pravda nu există. Limitarea universului, care știm că e infinit, poate avea efecte terapeutice. Nu e cazul sistemului amintit. La fel ca și otrava, depinde de cantitate dacă e medicament sau ucide.

Știați, nu?

Sunt sigur. Iată mai jos o listă cu fapte care merită ignorate:

 • toate mesajele negative, alarmiste, conspira’ioniste, șocante, uluitoare, „de necrezut”, etc. adică cam 80% din producția media contemporan[
 • ideea că trăim într-o cetate asediata si că toate ni se intîmplă numai nouă

 • toti oamenii sunt corupti, mizerabili, niște gunoaie, cu excepția autorului si, dacă e de acord cu autorul, a cititorului…

Mă opresc aici.

Vă rog să continuați…

Reclame

6 gânduri despre „Pe scurt, despre capacitatea extraordinară a omului…

 1. A ignora, din cînd în cînd ceva sau pe cineva, poate fi un act pozitiv dacă nu e sinonim cu ignoranţa. Adică, atunci cînd pare mai aproape de a fi in-diferent, ca o etapă intermediară între intoleranţă şi diferenţă. Adică, a fi paşnic în diferenţă.
  Ignorarea (din nou, nu ignoranţa) este chiar nobilă atunci cînd se aplică propriilor merite (virtuţi). Desigur, atunci poartă alt nume!

  Apreciază

 2. Mevlana spunea, prin anul o mie doua sute si ceva, ca „adevarata stiinta este sa stii ce sa ignori”.
  Problema aceasta, a mijloacelor mass media, e una de esenta. Mass media a devenit, mai cu voie mai de nevoie, parte intergranta a sistemului corupt. Se stie, cei care sunt specialisti in mass media stiu, ca informatia, care vine pe canalele audio-video, are impact asupra psihicului consumator de aceste produse. In consecinta, un anumit procentaj de stiri negative, care dealtfel nu au valoare informationala, produc psihoza asupra publicului, spectator sau cititor. De ce e nevoie de un public cu probleme emotionale, psihice sau sensibil e lesne de inteles. O alta masinarie, cea a manipularii, este foarte activa si functioneaza pe acest fundal. Romanii trebuie sa traiasca meeu cu idee ca traverseaza o criza, generala ( desi e o mare minciuna. Ei trec printr-o criza generata de coruptia generalizata care ar putea fi incheiata foarte simplu, inchizand robinetele coruptiei.). Aceasta criza cica, nu ar putea fi rezolvata daca, ei nu ar merge sa voteze cu ” niste baieti de toata isprava” de la un cutare partid, indiferent care, pentru ca dincolo de uniforma partidului, interesele lor sunt identice. Romanii trebuie sa fie usor de manipulat, cand se pun noi taxe si cand se dau legi dupa legi, care ii calca in picioare demnitatea, proprietatea, viata si tot ce poate avea valoare pentru propria lor existanta.
  Pentru asta, romanul trebuie sa fie prost, incult, fara pretentii mari, cu moralul la pamant, dar cu emotiile in crestere. Astfel e usor de condus si nu opune deloc rezistenta, la orice agresiune, venita din partea unui stat ostil intereselor propriului popor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s