Dictaturile africane fără fond


Update:

http://www.reportervirtual.ro/2014/02/nu-stiam-ca-tvr-a-trecut-in-proprietatea-angajatilor-prin-metoda-mebo.html

Replica nu sună bine.

Corectez: mie nu-mi sună bine.

Într-o instituţie publică de media (SRR, SRTV) din păcate conducerile sunt numite „din afară” – nu din afara instituţiei, ci din afara profesiei, sau, cum e cazul lui Stelian Tănase, din media, dar cu partizanate care n-au nimic comun cu jurnalismul.

Întreb doar:

Dacă Reporter Virtual ar deveni proprietate corporatistă şi ar veni un consiliu de administraţie care ar constata că „trebuie adusă lume nouă”, cum s-ar bucura Tiberiu Lovin?

Întreb, nu dau cu parul.

Iată ce scrie Adelin Petrişor pe blogul său:

http://www.ziare.com/media/tvr/scandal-in-tvr-adelin-petrisor-critica-de-aroganta-demna-de-dictator-african-a-lui-ion-cristoiu-1284587

Cred că nu mai trebuie să vă explic cine sunt cele 2 personaje.

Pe Adelin Petrişor l-am văzut cu toţii în cadru, transmiţînd de la  aproape toate punctele fierbinţi de pe glob. Pentru un jurnalist e o performanţă care îl califică oricînd pentru un premiu internaţional. Publicul român a fost învăţat că televiziunea e altceva. Ascultător, publicul nostru s-a conformat şi stă cu gura căscată în faţa proorocilor care îi spun trecutul, prezentul şi viitorul, din burtă, de la microfonul din studiou unde sunt abonaţi, seară de seară.

Ion Cristoiu a devenit celebru pe cînd la el la ziar se stătea la coadă, fiindcă în biroul său se făceau şi se desfăceau guverne. Altă viaţă. Ce să umblii tu de nebun cu vesta antiglonţ pe tine ca să relatezi de nu ştiu unde, cei iese de acolo? Nimic.  E adevărat că şi maestrul Cristoiu a făcut şi a desfăcut guverne pînă era să se ardă şi atunci s-a retras în bibliotecă şi a devenit un fel de oracol al naţiunii, post eliberat pe cale naturală de Silviu Brucan.

Nu e de mirare că Stelian Tănase redresează TVR şi prin Ion Cristoiu. Nu ne intereseză amănunte legate de onorariu şi altele, cu toate că ar trebui să ne intereseze, fiindcă taxa o plătim noi, nu doar d-l Stelian Tănase, care probabil e scutit.

Pe de altă parte, ce se întîmplă în TVR e doar o mică parte din ce se întîmplă în România, d-l. Cristoiu nu e nici primul, nici cel mai mare megaloman şi milioane de români au motive mult mai usturătoare să se revolte.

Îmi pare rău de decepţia lui Adelin Petrişor, bănuiesc că a scris acele rînduri dezamăgit, fiindcă mai a mai văzut un idol în mărime naturală şi nu i-a plăcut de loc ce a văzut. De aceea e bine pe unii oameni să-i vezi doar la televizor şi să nu stai niciodată faţă în faţă cu ei.

Îmi pare rău şi de această naţiune care crede în continuare în Moş Crăciun şi aşteaptă sacul cu daruri şi va primi cîte un duş rece. Nu-i nimic. Duşurile reci fortifică organismul şi într-o zi ne vom trezi. Nu cîte unul, pierdut în mulţime, ci toţi odată. S.-a mai întîmplat.

Un gând despre „Dictaturile africane fără fond

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s