Mărţişor cu zurgălăi (1)


Vă invit în una din cele 20 de milioane de Românii, fiindcă fiecare are România lui. Nu ştiu dacă ne ajunge. Poate că fiecare are nevoie de planeta lui. Pe care încape numai el. Cu politica lui, cu literatura lui, cu adevărul lui. Toţi ceilalţi sunt… vă las să completaţi. Aşa ne trebuie. După jumătate de secol de unitate indestructibilă în jurul … ştiţi bine la cine mă refer, era şi cazul să luăm o pauză. Vacanţă plăcută pe planetele personale.

Laszlo Alexandru

N-aveam ce face de mărţişor? M-a pus necuratul să caut pe internet, să văd cine nu poate dormi de grija mea. Aşa l-am găsit pe Alex. Ştefănescu, reconvertit la spaţiul virtual în Literatura de azi. Omul ţine un fel de rubrică-dicţionar, “Scriitori văzuţi din avion”, unde îşi îndeasă, în mici pastile de inteligenţă caracteristică, frivolităţile despre lumea literară.

stefanescupaunescuFireşte vorbim de acelaşi personaj care, acum doi ani, cocheta cu literatura şi cu Elena Udrea. În aprilie 2012, după ce-a semnat un protocol de colaborare (!) cu blonda fatală, expertul Ştefănescu declara fără a clipi: “Am spus de foarte multe ori, în calitate de critic şi istoric literar, bun cunoscător al biografiei lui Eminescu: dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, în mod sigur ar fi membru al PNŢCD”. Bietul Mihăiţă se ştie ce opţiuni falimentare a avut în gazetăria politică de odinioară. Dar parcă atît de iresponsabil tot nu-l ştiam…

Vezi articolul original 208 cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s