Pa, PMP! Rămîi cu bine!


M-am înscris în acest partid în septembrie 2013. Doream să fiu de partea celor care apără statul de drept, care vor modernizarea României. I-am îndemnat şi pe alţii să facă la fel.

La început a fost frumos. Am reuşit să strîngem o echipă de tineri dornici să se implice în altfel de politică şi ce făceam noi era altfel. Vă mulţumesc Cristi, Dorin, Iulia, Ciprian, Mircea şi celorlalţi, vă mulţumesc şi vă cer scuze pentru eşec.

Ce face PMP de la o vreme nu are nici o legătură cu statul de drept, cu modernizarea României, cu programul lansat şi uitat al lui Adrian Papahagi, cu tot ce le spuneam noi oamenilor pe cînd încercam să-i convingem şi nu-i înţelegeam de ce ei şovăie.

Partidul în care noi am crezut, s-a transformat într-o simplă platformă de racolat membri PDL, mai ales primari, umilindu-i, obligîndu-i să iasă zilnic între oameni purtînd două feţe, una de primari PDL  şi alta aparţinînd „Fundaţiei…”, să raporteze la partid ca să nu-şi piardă funcţia, dar să strîngă semnături pentru PMP. Cît de onorabil se poate simţi cineva, obligat prin mii de fire invizibile la un astfel de balet, numai el ştie.

Am rezistat primului val, bucuros că la Bistriţa nu s-au anunţat transfugi din PDL. Eroare. Ei nu s-au anunţat la Bistriţa fiindcă pentru ei filiala de aici e prea puţin importantă. În schimb au început naveta la Bucureşti, unde se purtau negocieri legate de filiala noastră, de care ştia toată lumea – în afară de noi, care evident nu contăm în acest „Caritas” politic din care mai lipseşte doar Ioan Stoica şi schema sa piramidală.

În fine am aflat că urmează să fim „preluaţi” (ca un colet, de la poştă sau ca laptele la cisternă) de doi dezertori din partidul lui Ioan Olteanu, a căror platformă ideologică porneşte de la principiul profund că nu au mai încăput la nici o funcţie în PDL. Normal că nu au găsit de cuviinţă să se înscrie în filială (care filială?) – în schimb şi-au făcut public proiectul politic: răzbunare şi poliţe plătite lui Ioan Oltean, inamicul lor personal şi deci obiectivul numărul unu al partidului, la Bistriţa.

Înainte de acest măreţ proiect de anexiune a PMP de către PDL, aripa anti Blaga, PMP era cotat cu 5%, FC cu 7% şi PDL cu 21%, în total 33%. Acum FC a rămas la 5%, PMP a crescut la 9% şi PDL as scăzut la 12%, total 26%. Dreapta politică a pierdut mai mult de 7% în 3 luni, dar cui îi pasă? Aici nu e vorba de stînga sau de dreapta, e vorba de oameni care s-au obişnuit să trăiască din politică şi nu vor să se mai întoarcă la meseriile lor, aşa că trebuie să-şi asigure poziţiile plătite, indiferent de sacrificii. Pentru că nu poţi face o pădure doar din uscături, mai e nevoie din cînd în cînd de nişte fraieri, care să dea impresia de nou. Acei fraieri am fost noi, cei care am crezut că construim un  partid, ca să aflăm pe parcurs că participăm doar la o diversiune.

Rolul nostru s-a încheiat aici. Aţi observat că nu ne mai răspunde nimeni la mailuri sau la telefoane? Desigur. Fiindcă partidul are întotdeauna dreptate, iar dacă nu spune adevărul, e cu atît mai rău pentru adevăr.

N-are rost să o lungesc. Am învăţat chiar de la părintele spiritual al partidului cuvintele eliberatoare:

Aici drumurile noastre se despart.

Pa, PMP! Rămîi cu bine!

22 de gânduri despre „Pa, PMP! Rămîi cu bine!

 1. Îmi permit o remarcă: nu ați luat în calcul deloc ceva procente care le-ar putea lua Noua Republică, singurul proiect curat de dreapta, care nu face „transferuri” nici din pdl, nici din altă parte. Noi chiar dorim o altfel de clasă politică și implementarea unor politici reale de dreapta, chiar dacă dor și sunt nepopulare, iar dacă acesta a fost scopul dumneavoastră când ați intrat în politică, vă așteptăm alături de noi. Suntem mulți cei care vor politica altfel, fără șantajabili, corupți, fără fsn. No Hai!

  Apreciază

 2. Printr-o fericita coincidenta (facilitata de facebook) sunt al doilea membru al Noii Republici care reactioneaza la episodul de fata. Mai intai, ma bucur sa va regasesc, domnule Zorin, ca vechi prieten si formator de opinie si va asigur de toata consideratia pentru felul in care procedati. Romanii trebuie sa-si recupereze demnitatea. Daca ati pierdut prima batalie cu descurcaretii din politica, as vrea sa cred ca nu ati pierdut si razboiul pentru principii.
  In absenta reperelor morale, agresivitatea mediocritatii a devenit paralizanta pentru tanara democratie, aflata in deriva. Inertia si resemnarea sunt apanajul saraciei spirituale, nu doar economice iar asta convine guvernantilor. Impostura si coruptia au compromis definitiv clasa politica actuala, generand revolta oricarui cetatean onest. Prin urmare si a mea. Am ales Noua Republica, riscand sa fiu etichetat ca idealist. Oare se mai teme cineva, azi, de donquijotism ?
  Cred in puterea de revigorare a poporului iar pentru asta principiile conservatoare, neorepublicane sunt necesare. As lupta bucuros, sub acelasi drapel cu un intelectual ca dumneavoastra. S-auzim de bine, ca de rau…am tot auzit.

  Apreciază

 3. Daca pentru unii partidul Noua Republica condus de un legionaroid ca Mihail Neamtu poate fi luat in serios, atunci inseamna ca dreapta are inainte de toate probleme cu adecvarea la realitate. Chiar exista un comunicat semnat de nou-republicani in care acestia se lauda ca-s sustinuti de apologeti ai lui Zelea-Codreanu precum Claudiu Tarziu ori Aljna Dida. Realisti, nu gluma nou-republicanii.

  Apreciază

  1. Ce dovezi ai când arunci cu astfel de invective, pentru că da, sunt invective acuzațiile de extremism pe care le aduci. Ce anume din tot ce am scris noi de doi ani încoace are inflexiuni legionare sau extremiste? Îți spun eu că nu sunt. Sunt doar acuzațiile securiștilor care doar atât știu: când nu e cineva de acord cu ei și lupră împotriva lor și a comunismului sunt catalogați legionari. O fac în stilul acesta din 1945 și până acum, nu au mai schimbat placa. Iar ca să apleci urechea la ce spune Gâdea și Badea cred că descalifică pe oricine.

   Apreciază

   1. Mai usor cu isteria pe scari… V-am scris mai sus pe ce ma bazez. Ce cuib de verzi o fi Noua Republica de traiesc in afara timpului, ei tot cu securistii si comunistii lupta in 2014. Anacronismul bata-l vina! Mihail Neamtu a avut simpatii legionare in adolescenta. Nu e vina lui. Tineretea e mai navalnica. Nu-i reproseaza nimeni asta. Se poate trece peste. A recitat din fosti comandanti legionari, unul din cei care au implementat legislatia antisemita in timpul guvernarii legionare. Sa zicem ca l-a cuprins euforia. Trecem si peste asta. Mihail Neamtu sustine ca a abandonat orice legaturi cu extrema-dreapta. Cu toate acestea cand a fost intrebat care sunt legaturile lui cu jurnalistul apologet al lui Zelea-Codreanu si cum se face de oameni cunoscuti prin exaltarea Garzii de Fier apar ca sustinatori cu care partidul nou-republican se mandreste prin publicarea unei scrisori deschise s-a facut ca ploua. Nu mai vorbesc despre manualul de lupta care zici ca e Carticica sefului de cuib readaptata. Niciun om serios nu se poate compromite prin afisarea cu un asemenea partid. Partidul Noua Republica e prea insignifiant pentru a fi luat in serios. Dovada si penibilul de a racola membrii pe forumuri. NR e doar o alta exaltare a tineretilor mihailnemtene in care reprosa romanilor ca nu inteleg maretia Garzii de Fier. A se slabi! E sub un procent toata Legiunea Arhanghelul Mihailnemtean.

    Apreciază

   2. Radu, nume de cod probabil, să lămurim un aspect: ceea ce acuzi tu acolo nu are nici un fundament solid și real, ci sunt citate din strategia/planul de denigrare a Noii Republici, strategie emisă de Elena Udrea și gașca pedelistă. Aș vrea să vii cu dovezi, nu să stai tu ancorat în istoria denigrării opozanților regimului comunist și să-i acuzi pe alții că se luptă cu fantomele trecutului. Cine acuza în 1990 că studenții din Piața Universității sunt extremiști, legionari și drogați? Securitatea și comuniștii reșapați în FSN, corect? Ce faci tu aici? Acuzi pe cei care nu sunt pe linia ta politică, deci sunt automat împotriva ta, de legionarism și extremism. Aici este raționamentul meu și se pare că am dreptate. Acum, dacă am fost încurajați și susținuți de Baconschi sau Lăzăroiu, suntem automat și băsiști nu-i așa? Sau dacă vom fi încurajați de Regele Mihai, devenim automat monarhiști convinși? Deci raționamentul tău nu rezistă în fața argumentelor. Nu avem dreabă cu noua dreaptă, suntem un partid conservator și punct. Extremismul, că a fost bolșevism sau nazism sau fascism a avut ideologie de stânga amice, deci nu puteți acuza oameni de dreapta că-s extremiști. Oamenii autentici de dreapta din Noua Republică și din țara asta românească vor normalitate: taxe și impozite mici, încurajarea antreprenorilor, justiție normală prin aplicarea legilor existente, familia clasică protejată și încurajată spre procreere, credință, stat de drept într-o Uniune Europeană a statelor naționale, cu tradițiile și specificul lor, nu o uniune a republicilor sovietice socialiste europene cum vor socialiștii și așa-zișii liberalii și, se pare, și unii populari precum Cristian Preda, zis și „politică, nu etică”.

    Apreciază

 4. Este ceva putin ciudat: se accepta in general ca in politica trebuie sa faci compromisuri. De fapt, politica inseamna si a gasi calea de mijloc. Partidele care nu cauta calea de mijloc ci vor ca toti cei inscrisi in partid sa fie virgini, sa nu bea si sa nu fumeze, sa aiba inaltime standard, etc, au inclinatii extremiste.
  Din afara se vede asa: cativa din PDL sunt suparati ca sunt ignorati si se muta la PMP. Unde genereaza alte suparari si noii suparati se muta (acum nu conteaza unde). Well… that’s the circle of life, Simba.

  Apreciază

  1. De acord. Doar că între cele 2 cicluri a fost introdusă o perdea de fum, formată din fraieri, care au crezut nişte minciuni. Grupul Udrea nu a demisionat din PDL şi nu a fondat un partid nou, PMP. Au fost calculate nişte costuri, de imagine şi altele. Un strateg a găsit că trebuie înfiinţată mai întîi o fundaţie. În fundaţie – numai lume bună. Fundaţia a născut un partid, numai lume nouă. Iar grupul Udrea a venit cînd era totul gata, pregătiţi să anexeze tot. Ca în Crimeea. Aşa că unii s-au simţit ucrainieni.

   Apreciază

   1. Toate partidele cu peste 4% sunt bazate pe fraieri, pe galeti cu sigla partidului, ulei si zahar.
    Totusi, un lucru bun: PDL-ul devine mult mai frecventabil. In PMP (fundatie sau partid, nu mai conteaza) au venti Udrea si pretenul ei, EBA, Pinalti si inca cativa pe care ii prefer in PSD/PNL 🙂 .
    Procentele „dreptei” sunt putin irelevante, ma refer la calcul. Arata doar ca increderea in partidele enumerate a scazut, ceea ce face ceva loc de manevra tot pentru PDL. Orientarea de dreapta, insa, nu a scazut ca pondere.
    Oricum, nu va critic decizia, va critic naivitatea. Si mai critic si atitudinea de parasire a barcii si aruncatul gunoiului in barca 🙂 . Este bine ca ati lamurit, cred ca aveti o idee despre cum ar trebui sa arate politica, intrebarea este: actionati mioritic sau cum?
    Mult succes

    Apreciază

   2. Bune observaţii. Mulţumesc. Logica mea: am vrut să atrag oameni noi spre politica de dreapta. Am crezut că asta era intenţia fundaţiei şi apoi a partidului. Nimeni nu m-a contrazis. Ne-au lăsat să zburdăm. Într-o bună zi a sosit un comando. Firma rămîne, voi vă căraţi. Nu chiar cvu cuvintele acestea, dar sensul era clar. Am reacţionat ca un om care se simte înşelat. Validarea politică a gestului e discutabilă, ca întreaga politică, dealtfel.

    Apreciază

 5. Eu sunt din Bistrita si nu stiam ca avem oameni atat de curajosi si cu coloana vertebrala , va felicit Domnule Zorin pentru atitudinea pe care ati luat-o , de asa ceva duce lipsa Romania noastra si sa dea Bunul Dumnezeu sa avem cat mai multi , RESPECTELE mele .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s