Ce au în comun Mircea Diaconu, Gigi Becali şi cîteva sute de mii de oameni spălaţi pe creiere


Mentalitatea comunistă (mai exact peceristă).

O mentalitate care dăinuie, e bine mersi după un sfert de secol şi face puieţi. Peceriştii ne-au învăţat să nu admitem niciodată faptele, să minţim de îngheaţă apele doar ca să se vadă că nouă nici prin gînd nu ne-a trecut să încălcăm vreo lege, fiindcă omul nou, gîndit şi format de pecere, nu încălca legi, ci le respecta. Acest om nou era la fel de adevărat ca şi creşterea continuă a nivelului de trai.

Mă uit stupefiat la aceşti oameni care neagă evidenţele, care participă la un carnaval mediatic permanent, la toate bufoneriile personajelor cheie, o întreprindere fără sens, dar tocmai această lipsă de sens este sensul pe care au înţeles să-l aplice unii, ori bine spălaţi pe creiere, ori nemaipomenit de perverşi.

Cum poate un om cu scaun la cap să nu priceapă, de pildă, un lucru atît de simplu, că legea nu te lasă să ocupi şi direcţiunea unei instituţii şi o funcţie politică, fiindcă între cele două există o relaţie de incompatibilitate? Orice oligofren înţelege asta, nu şi marile noastre personalităţi, care îşi închipuie mereu că legile sunt făcute doar pentru ceilalţi, că ei constituie veşnica excepţie, ei sunt oamenii provindeţiali asupra cărora legile nu au nici o putere.

Nu mai avem atîtea motive să ne plîngem de prestaţia lamentabilă a politicienilor  cînd sutele de mii de gură cască, „oamenii oneşti”, votează şi văd în Gigi Becali un om care a dat bani la biserică şi la săraci (în această ordine). De unde avea el banii de dat? Nu-i interesează pe cei din clanul #freegigi. Nu-i interesează pe aceiaşi entuziaşti nici amănuntul imposibilităţii ca Mircea Diaconu să ajungă la o demnitate publică pe cale legală pînă nu-i expiră interdiciţia.

Aceste exerciţii de sfidare colectivă a legii, a logicii şi a bunului simţ se întîmplă într-o ţară în care poporul se plînge tocmai de fărădelege. Cred că un experiment mai drastic de spălare a creierelor nu s-a comis nici în Coreea de Nord.

 

Reclame

8 gânduri despre „Ce au în comun Mircea Diaconu, Gigi Becali şi cîteva sute de mii de oameni spălaţi pe creiere

    1. Dragă anonimă, adevărul nu există în stare pură, nimeni nu-l deţine absolut. Pentru unii adevăr, pentru alţii, aiureală. Nu suntem toţi la fel şi slavă domnului, nu gîndim la fel. Sper că între timp ţi-a trecut stupefacţia 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s