Pacea e doar o pauză între 2 războaie


Natura umană nu e pașnică, omul a supraviețuit prin supunerea celorlalte specii, nimeni nu știe ce se va întîmpla cînd omul va întîlni o specie necunoscută, o va supune sau va fi supus?

Demonstrația o aveți în filmul de mai jos, care se petrece în partea nelocuită a Australiei, adică într-un loc în care domneste doar legea celui mai puternic, singura lege universal valabilă și care se susține singură.

E frumoasă încrederea în statul de drept, fiindcă nu avem altceva mai bun, statul de drept poate calma natura umană, dar nu o poate schimba. Împărtășim aceleași gînduri și sentimente cu eroii filmului, chiar dacă în loc de arme sau obiecte contondente folosim doar cuvintele. Intenția este aceeași, diferă doar forma de finalizare, condiționată de mediul social.

N-o lungesc, distracție plăcută!

 

Reclame

10 gânduri despre „Pacea e doar o pauză între 2 războaie

 1. Singurul conflict „real” al omului…este cu el insusi. Pana nu-si va rezolva aceasta problema, razboaiele din interioritatea noastra se vor transfera in afara noastra. In ultimii 3000 de ani au avut loc cca. 5000 de razboaie…este mult, este putin?! Cine poate stii?
  Toate aceste „lupte” pentru putere, avere, orgolii, nu au invingatori, au doar invinsi si asta este o certitudine.
  Ce este de facut? In urma unui proces de CONSTIENTIZARE, de activare a gandirii pasive, de eliberare de trecut si viitor, de reeducare…se pot intrevedea zorii unei lumi aflate pe calea …ELIBERARII. Din acel moment „evolutia” are drum deschis…

  Apreciază

 2. Tot sub titlul, Pauză între două războaie: bucuros de ultima vizită pe blogul meu, dar și mai bucuros aș fi fost să vă aflu părerea despre postarea privind ”Podul părechilor”. Se pare că vi-a scăpat…

  Apreciază

 3. Natura umană, dar nu poate fi schimbata decat prin cultura si civilizatie. Pentru asta trebuie cooperarea tuturor si respectiv trecerea a sute de ani.
  Ce vedem este doar de spoiala….

  Apreciază

  1. … sau diversiune. Cultura nu este inaccesibilă fiinţei umane. Decidenţii însă nu sunt încîntaţi, de aceea preferă incultura, un mediu mult mai uşor de manipulat, asta e tot natură umană.

   Apreciază

 4. Filmul nu se numara printre preferintele mele. Prea multa violenta, zgomote enervante, scene care imi creeaza stres.
  Dar e o intrebare interesanta. Ce face omul cand intalneste o alta specie? Clar ca va incerca sa o distruga, pretextand propria siguranta si a lui, ori ca va fi distrus. Fiinta umana are in ea un potential urias, care este bazat pe cunoastere si pe care insa nu il foloseste. In schimb este prinsa in actiuni care nu ii aduc nici valoare, nici multumire, intr-o stare din care nu prea poate iesi. E ca un tanar sub „drogul” jocurilor la aparate. E atat de fascinat de ele incat e convins ca aceea e realitatea si in ele e sensul vietii iar altceva nimic nu conteaza.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s