Întîlnirea de gradul 3


S-a întîmplat noaptea trecută. Nimeni nu ştie ceva precis, fiindcă ploaia a alungat toate fiinţele în adăposturi. Au rămas în schimb nişte urme. Am imagini, însă din păcate nu am voie să vi le arăt. Autorităţile le-au clasificat –  deci sunt la „secret” –  şi divulgarea lor înseamnă dosar penal. La limita legii vă ofer o poză cu decorul general al evenimentelor.419749_3139798103230_1405216451_n

Sunt sigur că în curînd vor apărea jurnaliştii. Atunci veţi recunoaşte acest peisaj şi pe ecranele televizoarelor voastre. Veţi urmări, probabil cu sufletele la gură, relatarea reporterilor favoriţi chiar de la faţa locului. Cu sau fără notiţe în mînă, ei (ele) vor privi în ochiul magic al camerei video şi vor spune pe un ton cît mai convingător:

„Aici, doamnelor şi domnilor, chiar în spatele meu s-au petrecut evenimentele care dau bătaie de cap autorităţilor, fiindcă aceste autorităţi au acum misiunea să stabilească dacă în acest loc, aparent paşnic, feeric, dacă în acest ţinut pe lîngă care ai crede că a trecut timpul, fără să schimbe nimic în ultima mie de ani, recent s-a produs ceea ce ar putea fi considerat o întîlnire de gradul 3, adică un contact direct cu o altă civilizaţie…”Josephinische_Landaufnahme_s

În sprijinul celor care pornesc la drum, anexez harta. E anterioară Google Maps, dar mi-o pot permite fiindcă nu se percep drepturi de autor şi conexe. Pentru cei obsedaţi de detaliu, e Harta Iozefină, din secolul 18, dar vă rog să mă credeţi că e destul de exactă, mai ales în privinţa drumurilor care sunt cam în aceeaşi stare.

Mă trec fiorii cînd mă gîndesc cum vor reacţiona reţelele de socializare, cum vom trece cu telecomanda de la breaking news la talk show, cîte implicaţii, explicaţii, speculaţii… Cîte prilejuri de a strecura o ironie, o vorbă de duh la adresa… cui trebuie. SAMSUNG

Am stat şi eu de vorbă cu un martor, dar nu vreau să stric povestea pentru cei din media, oamenii aceia muncesc pentru o bucată de pîine, nu sunt nişte bloggeri ca mine. Eu mă plictisec şi scriu vrute şi nevrute.

Într-o postare din zilele următoare voi încerca să vă dezvălui ce mi-a declarat martorul de mai sus, folosind un algoritm complicat de calcul probabilistic pentru stabilirea unor tipare de analogie dintre comportamentul canin şi limbajul accesibil omului.

Pînă atunci vă doresc multă linişte şi nu uitaţi să mergeţi la vot în 25, dacă tot veni vorba de activităţi paranormale.

Reclame

13 gânduri despre „Întîlnirea de gradul 3

 1. Adică ne aruncaţi in plin mister …si inchideţi uşa ?! Nu este „fair”…
  Câti vor rezista pâna in momentul dezvăluirilor, oricum nu vor supravieţui votului din 25…când dilema va atinge paroxismul…când soarta României în Europa…se afla la mâna unor extraterestrii…
  Din fericire…n-am pe cine alege…si totuşi „votez”…Mai mult decât atât…dezvălui cu cine votez…Cu „bradul”, cu ăia de se dau ecologisti având pe liste doar extraterestrii virgini(spun ei). Acum ce să zic?!… Zic si eu ca ardeleanul întrebat dacă nevasta io fo’ fată mare…Unii zic c-o fo’…altii ca no fo’…

  Apreciază

 2. :))) Cătălin Radu Tănase lipseşte din peisaj şi totul ar fi complet! Atunci să te tii breaking news şi alte cele de te miri la final, scărpinîndu-ţi barba: domne’, da’ ce vruse aista să zîcă ???
  Mi-a făcut plăcere să citesc materialul, aducîndu-mi, de altfel, un plin rîs în plină…primăvară!

  Apreciază

 3. …coincidenta sau nu si eu am avut azi noapte o intamplare ,,paranormala si cu ingaduinta d-voastra v-o relatez.Am numit-o :

  Semaforul vietii
  Stau si privesc lumea ca un copil pentru intaia dat
  Vad un rosu clar si fara ezitare ma pregatesc sa ma opresc.
  Apoi gandul poznas ma ntreaba pe un ton suparat:
  -de ce vrei a sta ?poate de secunda ce o pierzi va depinde soarta altcuiva?
  Asa ca depistand logica intrebarii dau sa fac primul pas pe trecerea pustie.Dar vai bolidul ce nu l- am zarit adancita cum eram in preocuparea mea filozofica ma lovi mortal.Da !cu siguranta am schimbat soarta cuiva !nu doar a mea …
  Ajung undeva intr-un loc pustiu … si nu vad decat lumini ….rosii .Totusi parca undeva …departe in Orizont vad un galben pal .Ma indrept spre el si astept …. Milenii de asteptari ..In jurul meu lumea se nvarte Eu sunt centrul Universului meu neinsufletit dar astept … Am invatat lectia semaforului vietii.Si dupa un timp in care nu gandesc la nimic ci doar rog si implor apare un VERDE! te iau de mana si traversez strada …De ce ti- a trebuit atat sa apari?
  PS poate ca „tradus” visul meu ar putea fi ca si Romania va primi un verde de la Semaforul Viitorului,,Trebuie doar continuam sa asteptam…Suntem extrem de buni in a face asta .Sau ma insel?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s