Să nu vă închipuiţi că n-am priceput: duminică sunt alegeri. Ei şi?


Screenshot - 22.05a Philean ştie ce va face duminică: va merge să voteze. Argumentul lui: „Cea mai inexplicabilă situație (pentru mine) este pasivitatea celor care nu merg la vot, deși știu ce vor. Fie că au obosit să se mai împotrivească curentului majoritar, fie că au pretenții extraordinar de înalte și consideră că nimeni nu se ridică la standardul considerat de ei ca satisfăcător, fie că nu mai cred că că se poate face vreo schimbare de jos în sus, ei decid că pasivitatea este singura formă de exprimare adecvată.”

Screenshot - 22.05b La colţul străzii se mai gîndeşte lumea. „Am patru criterii pe baza cărora voi decide. Pentru mine, criteriul familiei politice este cel mai important pentru că este modul cel mai sigur în care știu că pot să influențez direcția de ansamblu în care vor merge politicile europene.”

Screenshot - 22.05c Copacul din pădure ne îndeamnă să ne testăm afinităţile politice., apoi să le trecem în context european. Nu e o temă uşoară. Cred că mulţi nu vor să-şi recunoască afinităţile politice reale. Cît despre contextul european… citiţi şi vă dumiriţi.

Screenshot - 22.05d Într-un loc numai bun de dat cu capu’ stă scris că ţara se piaptănă şi baba, ştiţi voi… arde, dar nu ca la linia erotică. Asta nu înseamnă că autorul nu a fost şi va fi confruntat cu numeroase dileme, pe care le etalează generos pe blog.

Screenshot - 22.05e Madame… cea din celebrul roman francez, dar trecută prin bloguri e optimistă ca de obicei. Restul e o analiză destul de complicată pentru cei care cred că politica de la noi mai merită astfel de analize.

Screenshot - 22.05fUn clasic în viaţă nu pridideşte să ne lămurească cu stînga, de obicei atractivă pentru intelectuali şi pensionari, adică bugetari şi foşti bugetari. Încape multă ironie, fiindcă şi cei din categoriile amintite sunt mulţi, foarte mulţi şi de obicei, la noi, formează o majoritate.

Screenshot - 22.05g Bomba pare să vină tocmai de la Cluj. Un ziarist ne lasă impresia că ştie mai mult decît noi toţi la un loc, că se va întîmpla la iarnă (acum fiind doar repetiţiile) aşa cum se întîmplă la noi de 100 de ani şi mai bine, adică Agamiţă apare always pe ultima sută de metri.

Screenshot - 22.05hLast but not least, mielul pomenit deja de Franklin îşi aminteşte că suntem datori cu ceva spirit civic, adică #uniţisalvăm şi noi ceva. Ce ar fi de salvat e greu de spus, fiindcă părerile sunt împărţite, la fel ca şi opiniile despre eurovision.

Cred că am o temă dificilă de rezolvat pînă duminică.

Anunțuri

10 gânduri despre „Să nu vă închipuiţi că n-am priceput: duminică sunt alegeri. Ei şi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s