Ce am aflat duminică seara…


Am aflat că există speranţă, fondată pe fapte şi nu pe iluzii. Adică speranţă-speranţă, nu gogoşi pentru captarea bunăvoinţei universale. Iată-i pe cei care mi-au oferita argumentele.

sqsfinal

 

 

 

 

 

 

 

Sunt finaliştii de la SQS despre care v-am scris în postarea anterioară.

De ce am încredere în ei?

 1. Ei înţeleg că viitorul se construieşte cu performanţa, nu cu mândria. Performanţa este ceva permanent, nu-ţi îngăduie să te opreşti. Mândria e ceva din naştere, care nu te lasă să te apleci fiindcă trebuie să te ţii tot timpul ţeapăn, să vadă vecinii cât de mândru eşti.
 2. Ei înţeleg că e imposibil şi lipsit de sens să gândim toţi la fel, dar asta nu înseamnă să cedăm în faţa ispitei de a ne închipui că doar cei care gândesc la fel cu mine au dreptate, oricât de mult ţin la convingerile mele. Se poate vorbi în contradictoriu cu argumente, nu e nevoie de jigniri.
 3. Nu poate să câştige toată lumea tot timpul. E important să câştigi, dar mai important e să înveţi ceva din faptul că ai câştigat sau ai pierdut.

Cred că mi-a fost dat să stau de vorbă cu prima generaţie care a scăpat de tarele sistemului pe care noi ne-am obişnuit să-l numim comunism, n-are importanţă cum îl numim, important e să înţelegem că permanentele victorii false, minciuna ideologică ridicată la rang de religie de stat, principii radicale de genul cine nu e cu noi e împotriva noastră şi toate celălalte practici de dinainte şi după 89 nu înseamnă decât eşec. Pe minciună nu poţi construi decât alte minciuni. Adevărul poate fi dureros, dar acceptarea lui te duce mai departe.

Mulţumesc pentru lecţia de încredere pe care am primit-o.

7 gânduri despre „Ce am aflat duminică seara…

 1. Acesti tineri sunt mai mult decat o speranta…sunt „certitudini”…dar ei intradevar pot ramane „sperante”. „Sistemul” este astfel alcatuit, functionand dupa criterii straine de orice moralitate, valoare dreptate, adevar…Boscalaii care confisca puterea prefera sa „scape” de aceste „certitudini” care pun in percol insasi ratiunea lor de a mai exista.
  Clasa politica reprezinta o feuda inexpugnabila din interior, care este unita in crime, jaf, hotii, minciuni…Vedem cum isi predau stafeta proprilor familii, cum intretin o viermuiala fetida, abjecta, inavuabila. Acesti tineri si nu nu numai ei, toti cei ce pot schimba ceva in bine, mai devrema sau mai tarziu vor fi „impinsi” in afara granitelor tarii, acolo unde vor gasi un pamant mai fertil. Aici vor fi IMPIEDICATI sa se manifeste. Este NORMALA aceasta…anormalitate jalnica…

  Apreciat de 1 persoană

   1. Nu cred ca orice este posibil…Este posibil doar ceea ce FACEM sa devina astfel. Este pana la urma la liber…daaar nu suntem chiar de capul nostru. Daca nu si nu…care este problema?! Din codru rupi o ramurea….Faptul ca suntem atat de efemeri, ca ne dorim ca binele, versus corectitudinea sa prevaleze, este o atitudine fireasca. Vrem sa traim momentul…sa ne bucuram de el impreuna…acum si aici.

    Apreciază

 2. Eu cred ca suntem mult mai asemanatori decat presupunem…Bucuria este o stare empatizanta, este o stare plenara…De aceea avem nevoie sa o comunicam, sa empatizam bucuria cu ceilalti. Faptul ca o putem „devora” intr-o pestera a unei constiinte contrafacute, refulate…tine de o boala psihica. Din nefericire noi am cultivat si amplificat ceea ce ne desparte, cu toate ca ceea ce ne desparte se numeste pentru toti la fel : EGOISM !
  Cand vom constientiza aceasta stupiditate, aceasta prostie imensa, ca ne putem bucura in noi, pentru noi si in folosul „cercului nostru de interese” …cerul se va insenina si soarele iubirii va straluci cu toata puterea, in toata splendoarea sa… Nu sunt „vorbe” sau vise…Ma feresc sa trag concluzii, acestea fiind cele mai perisabile atitudini, dar in afirmatia de mai sus nu cerd…sunt convins de realitaea ei, de posibilitatea ei…Este …NORMALA !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s