Puţină cartografie virtuală (nu strică)


geografiemGeografia mentală este lumea din mintea fiecăruia dintre noi.

Oamenii nu se pot raporta la întreg spațiul fizic în același timp. Simțurile ne permit interacțiunea numai cu o mică parte a spațiului, cel aflat în fața ochilor noștri. Cu toate acestea noi știm ce se află în spatele nostru și mai mult decât atât, știm cum arată alte părți ale orașului, ale țării și chiar locuri foarte îndepărtate ale lumii. Asta pentru că le-am văzut cândva, am auzit pe alții care le-au văzut sau pur și simplu ni le imaginăm. Toate aceste imagini ale spațiului reprezintă geografia mentală.

intelectualrPentru că nu am cum să fiu român (sau moldovean cum e prin zona asta) dacă sunt huţul. Dar, România este ţara mea, nu pentru că eu am optat pentru asta ci a făcut-o istoria. Eu nu am venit în România ci România a venit la mine. După cum spun sunt bucovinean. Dar toate acestea nu văd ce legătura ar avea cu arta. Ce-i frumos si la Dumnezeu îi place. Păcat că pentru unii arta serveşte pentru a-şi etala ambitiile naţionaliste, politice sau nivelul intelectual. Nu apartenenţa etnică este o calitate ci faptul de a fi om.

botezCURRICULUM VITAE
Nume şi Prenume: CRISTIAN BOTEZ
Data şi locul naşterii: 17 august 1965, Bucureşti
Divorţat, doi copii
Stagiul militar satisfăcut
Studii: -Drept si Jurnalism (întrerupte);
-Şcoala Naţională de Detectivi Particulari
– Voluntar în Poliţia Capitalei din 2005;
-Cursuri de jurnalişti pentru zone de război
– Specializare jurnalistică : reporter special
– Gen jurnalistic preferat : reportajul ilustrat (tv)

ladreptdaciantolea
București

Bio: Orthodox Christian and Classic Liberal. Married with Alina, a dentist. Father of a gifted son, Paul-Andrei. 🙂 View complete profile

Netul e nesfârşit, mă opresc aici, pentru azi. Sper să vă fie utile linkurile, cu adevărat utile, acesta e gândul care mă urmăreşte încă dis de dimineaţă, ce este cu adevărat util, ce este cu adevărat informaţie, care sunt problemele noastre reale. De atunci tot fac liste şi tai, tai mormanul de fleacuri inutile cu care suntem asaltaţi, mă scutur ca un câine ieşit din apă de falsele informaţii pe care vor unii să mi le îndese pe gât şi încerc să-mi fac o listă de priorităţi reale, ale mele, nu induse, sugerate, şoptite la ureche sau strigate în gura mare de alţii care nici nu mă cunosc, n-au de unde să ştie ce-mi lipseşte, ce mă frământă.

În fiecare zi se poate deschide o poartă.

Reclame

9 gânduri despre „Puţină cartografie virtuală (nu strică)

 1. Eu am fost sedus și descurajat de ce am găsit în blogosferă.
  Sedus de bogăția cantitativă și de suculența calitativă.
  Descurajat, deoarece la un moment dat m-am întrebat dacă mai are sens să scriu și eu.
  Totuși: am pățit și eu la fel ca tine. Cu timpul, am lăsat în secundar mulți dintre acei bloggeri care ”vorbesc ca din cărți”. Pentru că asta și făceau. Copiau pasaje pe care eu însumi le citisem. Mai schimbau câte o expresie, mai dădeau cu oiștea în gard cu punctuația… Și rămân fidel acelor bloggeri care dovedesc că gândesc cu creierul lor. Care nu citează din Kierkegaard sau Hegel cu un aer de filosofi postmoderniști și originali. Și care aduc ceva (cât de cât) nou. Actualizat.
  Mă rog, mai sunt și bloggerii care nu au pretenții intelectualiste. Pur utilitariști. Sau participanți onești la dezbaterile publice. Sau etc.
  Fiecare își are locul său în blogosferă, dacă dovedește o relativă consecvență și o anumită sinceritate a mesajului public.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s