Take 2, win one, loose one


Căldura se aşternea uniform peste oameni şi cârciumi, prevestind furtuna.

Domnule, oraşul ăsta s-a transformat dintr-un oraş mic într-un sat mare! – se enervă pilotul şi parcă pentru a stinge (sau a înteţi?) agitaţia lăuntrică mai luă un gât de bere. Interlocutorul nu răspunse. Cardinalul era un taciturn, vorbea rar şi în aforisme. Dimensiunea sociologică a cotidianului părea să nu-l intereseze de loc. Făcea pereche bună cu aviatorul, un tip care se aprindea din orice, pleda cu patimă, se certa cu toată lumea şi dispărea, doar ca să reapară cu alt proiect de îndreptare a lumii.

Profesorul deschisese subiectul prin pomenirea bisericii ortodoxe, un semnal pentru spiritul activist al aviatorului. Cardinalul nu reacţionase, în pofida poreclei, atribuită jerseelor închise la gât de care nu se despărţea nici vara, cu excepţia zilelor caniculare, el nu avea nimic comun cu biserica şi nici nu se simţea atras de viaţa spirituală. Lumea lui era lumea jocurilor de noroc, a campionatelor sportive şi a amorurilor exotice.

Evident că la masa celor 3, printre beri şi cafele nu avea cum să renască societatea civilă. Vanga ar fi fost însă de altă părere. Ea ar fi semnalat natura vampirică a aviatorului şi potenţialul de victime al celorlalţi 2. Cărţile ei de Tarot, laptopul cu aplicaţia de astrologie instalată (cu cheia spartă de unul din prietenii ei mai tineri, care lucra la o firmă IT) – precum şi intuiţia ei, trecută prin 4 decenii de experienţe de tot felul ar fi avertizat-o că tocmai în acel punct, aparent o banală masă pe o banală terasă de restaurant, se întretăiau câmpuri energetice cu putere variabilă şi deznodământ imprevizibil. Acest vârtej al energiilor pozitive şi negative presupunea un front de descărcări, toate posibile, dar deocamdată improbabile. Cardinalul avea să ajungă managerul plin de bani al unei echipe de fotbal sau la puşcărie, pilotul avea să scrie un best-seller sau să se îmbolnăvească de pancreatită iar profesorul nu era exclus să câştige o sumă majoră la loto sau să-şi piardă borseta cu toate actele în înghesuiala din autobuz.

Take 2

win one

loose one

cânta o voce răguşită din boxele amplasate aiurea, ca 2 busole ale destinului.

2 gânduri despre „Take 2, win one, loose one

  1. In lumea noastră „materială”, în care ne este formatată gândirea după un anumit tipar, ceea ce ne deosebeşte este nesemnificativ. Suntem previzibili în tot ceea ce facem, singurele variaţiuni caracteriale, crează diferenţa. Prezicătorii astrologi, nu fac decât să coreleze conjuncturile astrale, cu predictibilul caracer al celor născuţi sub o anumită amprenta aflată în cele 12 luni ale anului, prefigurând manifestări „logice”, atâta timp cât gândirea nu este individuală fiind este supusă tiparului colectiv al turmei. Fie că este vorba de cardinal, pilot, profesor…sau de alte personaje…totul este la „vedere”…Cum să nu crezi într-un destin implacabil, când în mod inexorabil ne identificăm cu TURMA?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s