Pericol de explozie


Intriga are zeitatea ei specializată: Cyric, – răspunde şi la numele Împăratul Minciunilor sau Soarele Negru.

Utilizarea Soarelui Negru şi în mitologia nazistă poate fi întâmplătoare sau nu. „Lucrarea” acestei zeităţi are un sens reparator: revenirea la putere a celor care o merită şi pedepsirea „impostorilor”.

Categoriile sunt stabilite după un sistem de valori autoreferenţial, cu alte cuvinte avem de-a face cu o rebeliune a susţinătorilor unei doctrine neacreditate.

Prietenul meu, D.S., mi-a spus mereu cu sunt reducţionist. Are dreptate.

Eu văd în toată această poveste o acumulare de gaze în beci care explodează în prezenţa unei scântei. Scăparea de gaze se produce prin presiunea prea mare asupra unor conducte uzate sau improprii. Adică prin neglijenţă. Neglijenţa le aparţine fireşte deţinătorilor puterii. Fie din lăcomie, fie din prostie, ei neglijează realitatea, iar această nenglijenţă se răzbună. De obicei explozia dărâmă sau avariază întregul edificiu, locatarii devin victime colaterale.

Poate că la noi situaţia e ceva mai colorată, conducta de gaz nu are doar fisuri, a fost furată pe ici, pe colo, gazele zburdă în voie şi din când în când vine un vestitor cu lumânarea aprinsă. Până acum cred că am avut noroc.

Din arhivele Cooperativei „Meritul” – Atelier de reparat diplome şi medalii – preşedinte fondator Vasile Dragomir.

3 gânduri despre „Pericol de explozie

  1. Din păcate toate exploziile de până acum n-au făcut decât să înlocuiască un rău cu un alt RĂU. Este normal să se petreacă aşa ceva. În urma unei explozii prin dispariţia celor spulberaţi de explozie sau de „suflul” ei , nimeni nu garantează că vor veni „instalatori” profesionişti care să întreţină ţevile în stare de funcţionare pentru folos comun…Din contră, vor veni instalatori, care învăţând din greşelile predecesorilor…vor îmbunătăţi tehnicile de sustragere a ţevilor…şi cam ATÂT !…sau mai bine zis va mai urma o altă explozie cu victime colaterale, cu…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s