Eroarea grosolană din Noua Ordine Mondială


Normal, doar aţi citit destul din conspiraţionişti, aţi aflat de oculta mondială, de illuminati, de grupuri şi cluburi, dar toate aceste informaţii (reale sau poetice) au un numitor comun: o eroare grosolană. Virusul nu este opera unei alte conspiraţii, care l-a implantat în toate proiectele mesianice, pentru a le face inutilizabile.

Ideea nu-mi aparţine, am preluat-o de la regretatul Raoul Şorban, ascultându-l vorbind la un vernisaj. „Ce credeţi”, zicea Şorban, „de ce la intrarea în expoziţie vedeţi un portret clasic, realizat după toate rigorile academice, restul expoziţiei fiind pictură nonfigurativă?”

Nimeni n-a ştiut să răspundă, aşa că tot magistrul a continuat: „Fiindcă autorul vrea să ne demostreze că ştie să picteze şi altfel, că picturile lui arată cum a vrut autorul lor şi nu cum i-au ieşit”.

Conspiraţiile noastre, Noua Ordine, etc. au soarta picturilor care ies aşa fiindcă aşa s-a întâmplat şi nu fiindcă aşa a vrut autorul. Societatea este deja ceva prea complex pentru a mai fi condusă de oameni. Ideea că ea va fi condusă de maşini nu mi se pare deloc de domeniul SciFi. Multe domenii sunt deja conduse de maşini.

Citeam într-o zi scrisoarea revoltată a unui posesor de kindle, căruia softul i-a şters vreo două duzini de cărţi achiziţionate pentru a fi citite în vacanţă, fiindcă în conformitate cu nu ştiu care subrutină pusă acolo de un programator isteţ (sau nonisteţ), programul a considerat că utilizatorul X e suspect de încălcare a legii dreptului de autor. Degeaba a contactat omul personalul uman al distribuitorului. Operatorul i-a răspuns neputincios că n-are acces la soft şi că asta e politica companiei, de a proteja copyrightul cu orice preţ, chiar şi cu costul pierderii unui client din cele 2 milioane.

Lumea condusă de maşini ar fi, sau va fi una funcţională, dar maşinile nu-i vor înţelege niciodată pe oameni, în consecinţă mă îndoiesc că în această lume, eventual prosperă şi septică, oamenii vor fi fericiţi.

Restul, adică toate cospiraţiile man-made sunt simple cacialmale, adică ţin la cei care le cred, fiindcă mintea omului nu mai face faţă solicitărilor care vin din partea aparatelor şi drept urmare funcţionează la întâmplare atât cât îi permite limita de atenţie, până când adoarme sau se plictişeşte.

Concluzia, ca să nu adormiţi la rândul vostru: nu vă aşteptaţi la haos, într-un viitor oarecare, haosul s-a instalat de mult.

3 gânduri despre „Eroarea grosolană din Noua Ordine Mondială

 1. ACUM lumea este condusa de masini…omenesti. Omul astazi este educat sa fie o masina. Bineanteles ca nu reuseste, cu toate ca a facut tot posibilul sa renunte la ceea ce-l defineste ca om…la sufletul sau.
  Faptul ca ne ucidem, ca exista atata violenta,suferinta,lacomie, dezechilibre in lume…este din cauza acestei rupturi fundamentale, impotriva naturii , dintre minte si inima. Inca bajbaim, suntem hipnotizati de aceasta societate profund bolnava, de o educatie iresponsabila…daaar…nu va mai merge mult asa. Masina mintii noastre devenita schizofrenica, luptandu-se cu ea insasi si cu ceilalti…va imploza in inima…Nu exista alta posibilitate si asta datorita extraordinarei energi latente aflata in sufletul nostru, sadita acolo, dar inca fara rod, inca fara lumina necesara cresteri ei…Aceasta energie a IUBIRII, a COMPASIUNII, nu poate fi zagazuita multa vreme. Eu despre asta vorbesc…in TOT ceea ce spun. Stiu ca esxista o cale comuna, dar la care se ajunge INDIVIDUAL.

  Apreciază

 2. Stephen Hawking, ieri pe Dicovery, arata, zice el partea buna a acestei lumi : cum tehnica poate stimula activitatea cerebrala incat orice prost pricepe matematica . In final erau intrebati niste elevi daca ar purta pe cap tot timpul respectiva casca . Raspunsul a fost ,, oh, yeah, it`s cool !” :)))

  Apreciat de 1 persoană

 3. Din considerente tehnice, scenariul gen ‘Terminator’ unde maşinile preiau controlul nu e viabil. Atîta vreme cît va exista omenirea, va exista omul care va programa maşina, iar aceea va executa strict ordinele primite.

  Ca atare, orice conspiraţie, chiar dacă va fi dusă la îndeplinire (şi) de către maşini, va aparţine tot omului, ca idee şi scenariu. Pentru boala asta nu se prescrie analgezic, ci antibiotic.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s