Conspirația lui M.Black și aplicabilitatea locală


screen

Nimeni altul decât CIA (deh, serviciile…) încearcă să-i șantajeze pe demnitarii aleși (ce frumos sună) – cu o rețea de pornografie infantilă via internet. Normal că până la urmă totul se termină cu bine (în carte).

Mă întreb cât de aplicabilă e o astfel de conspiraţie într-o ţară în care politicienii se victimizează la nesfârşit? Nu le interzice nimeni să procedeze aşa, în numele libertăţii de exprimare, oricine îşi poate alege subiectul şi predicatul după puterea minţii sau după pofta inimii. Problema e că în ţara la care mă refer eu, aceşti politicieni sunt crezuţi atunci când se vicitimizează teatral. Aspectul din urmă nu mai ţine de libertatea de conştiinţă ci de sănătatea mintală, care – într-o democraţie – este stabilită de majoritatea care votează. Nu pot spune decât: Houston, we have a problem.

Ignoranţa poate fi, între anumite limite, o sursă de iluzii fericite, dar ea nu poate conduce, pe termen lung decât la dezastru. Catastrofa se va produce, indiferent că ignoranţa este reală sau mimată, din anumite interese.

Noi am reuşit, cu chiu, cu vai, să vindem lumii povestea unei revoluţii care n-a prea fost… Adică, au fost de toate, focuri de armă, morţi, execuţii, terorişti…, dar tot amestecul dirijat de d-l. Brateş la Televiziunea Română Liberă şi tot ce-a urmat nu a fost nici pe departe o revoluţie. Însă lumea a vrut să creadă că şi în România s-a produs o revoluţie, chiar una sângeroasă, aşa că ne-au cumpărat produsul, aşa contrafăcut cum l-am dat noi pe piaţă. De ce în România trebuia să se termine cu vărsare de sânge şi în altă parte nu, e o altă poveste, la care merită să zăbovim cândva.

Nu mai reuşim să vindem cu acelaşi succes capitalismul nostru de cumetrie, a se vedea cât de funcţională e economia noastră de piaţă. Statul de drept e un alt cal troian, fiindcă până la un punct cei care s-au ales cu o condamnare şi plâng că sunt deţinuţi politici au, într-o mică şi surprinzătoare măsură, dreptate. Dreptatea lor, relativă şi anemică se bazează pe faptul că au fost selecţionaţi pentru condamnare, în vederea instaurării unui exemplu. E din păcate adevărat că dacă legea se aplica în România ca în Germania, am fi avut nevoie de alegeri anticipate, fiindcă n-ar fi rămas nici 100 de parlamentari în ambele camere, iar instituţiile publice s-ar fi închis din lipsă de personal. Ori asta ar fi fost mai mult decât poate până şi UE.

Normal că nouă ne sare muştarul tricolor când ni se pomenesc astfel de fapte, la rubrica facts are facts. Ori o dăm pe citate din clasicii ortodoxiei, ori chemăm o astroloagă. Se poate şi aşa, pentru că nimeni nu garantează vreun rezultat.

Atunci, de ce să nu-l citiţi frumos pe Maxwell Black, cel puţin vă distraţi câteva ore. Mai ales că… nimeni nu ştie cât vom mai citi autori americani la noi, – eu am apucat şi vremurile când singurele librării la care se găsea carte din import erau cele numite „Cartea rusă„. Să ştiţi că şi atunci trăiau oameni, dovadă că sunt aici şi scriu, trăiau nasol, dar trăiau.

bungar

 

5 gânduri despre „Conspirația lui M.Black și aplicabilitatea locală

 1. Cartile americane, cele de astrologie sau esoterice…in vremurile in care erau interzise… aveau farmecul fructului oprit. Le xeroxam, le bateam la masina de scris, ni le dadeam pe sub mana precum cremvurstii sau bananele din magazinele cu circuit inchis, de unde cumparau numai ambasadele, guvernatii, si slugile securst-mafiote (care astazi sunt potenti oameni de afaceri), la care aveam acces prin interpusi…
  Astazi ne-am cam lamurit si cu „visul-cosmar american”, cu capitalismul de cumetrie, sau corporatist…cu multe iluzii pe care ni le alimentam dintr-o nevoie disperata de repere valorice.
  Stat de drept…democratie…revolutie…sunt concepte care o data ajunse pe mana Romanilor…si-au pierdut orice semnificatei, au cazut in derizoriu, s-a ales praful de ele…Asta nu inseamna ca acestea functioneaza cu adevarat in lume…dar noi am reusit performanta sa le „desfintam”.
  In democratie ni se garanteaza dreptul la libera exprimare…nu si acela de a fi „ascultati”…
  Stat de drept in care politicul, economicul si justitia nu numai ca nu sunt separate, sunt mana in mana…
  Revolutia din ’89 care a fost o janica, ipocrita, criminala… lovitura de stat… in care au fost sacrificate cu un cinism abominabil vieti omenesti…
  Despre ce vorbim…?!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Despre vieţile noastre, ale prietenilor, ale cunoscuţilor şi ale necunoscuţilor… Nu avem întotdeauna soluţii – (de cele mai multe ori nu avem) – nu reuşim să facem ce trebuie – (fiindcă nu ştim, nu vrem, sau, cine ştie?) – dar cel puţin spunem lumii că nu suntem chiar atât de fraieri cât părem 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s