Băsescu, Mark Twain şi cârnatul cu muştar


Mark Twain in Middle Life - ID: 100708 - NYPL Digital Gallery

… sau, dacă alegerile ar schimba ceva, guvernanţii nu ne-ar lăsa să votăm.

Se spune că Mark Twain a fost mare amator de şotii.

Într-o zi se opreşte la un han şi cere o cafea. Trece ceva vreme şi ospătarul nu-i aduce cafeaua, aşa că M.T. îi strigă de la masă:

„Renunţ la cafea. Adu-mi un cârnat cu muştar”.

Zis şi făcut. Omul mănâncă cu poftă, se ridică şi dă să plece. Ospătarul îl opreşte:

„Dar n-aţi plătit cârnatul!”

La care M.T. îi răspunde:

„N-am renunţat la cafea în schimb?”

Şi până să se dezmeticească ospătarul, M.T. a fost dus.

De mai multă vreme, amatorii noştri de politică sunt pe postul ospătarului din snoava cu M.T. Adică li se oferă o cafea pentru un cârnat, când de fapt şi cafeaua şi cârnatul sunt ale lor, ale alegătorilor.

Mai pe şleau: fixaţiile (Băsescu – chiorul, hăhăilă, etc., respectiv Ponta – mitomanul, plagiatorul, etc) sunt praf în ochi, o diversiune cu scopul de a-i păcăli pe alegători, minţindu-i că ar exista, chipurile, o luptă între două tabere şi în mod firesc, din moment ce are loc această luptă, una dintre tabere trebuie să fie cea bună.

Fals. O demonstrează istoria noastră din 1989 până azi. De la primele alegeri „libere” (1990) au învins neocomuniştii (Iliescu), reformiştii (Constantinescu), iar neocomuniştii, deveniţi socialişti, apoi băsiştii – şi aşa mai departe. Nu-mi amintesc ca în perioada 1990 – 2014 să fi existat un an, un singur an, fără nemulţumiri, proteste, greve, procese, etc. Faptul că agitaţia e mai mare în anii electorali e firesc, ţine şi de temperamentul nostru, dar nu înseamnă nimic pe termen lung.

Singurul adevăr constant din istoria noastră recentă este că am votat nişte politicieni care au promis şi nu s-au ţinut niciodată de promisiuni, iar alegătorii nu au mai avut cum să-i tragă de mânecă, amintindu-le ce mieroşi erau în campania electorală. Până la un punct asta se întâmplă în toate democraţiile. Electoratul român n-a fost însă capabil să tragă o linie imaginară, să îi oblige pe politicienii pe care îi legitimează doar votul popular să respecte cel puţin o parte a înţelegerii.

De ce se dovedeşte electoratul român incapabil, mai fraier decât alţii?

Fiindcă electoratul român se lasă minţit prea uşor. Trebuie să mergem să votăm! – nu fiindcă am avea pe cine vota, ci fiindcă absenţa noastră de la vot l-ar scoate câştigător pe celălalt, care e satana, care trebuie împiedicat cu orice preţ să câştige.

basescu_nastaseAmintiţi-vă cum l-am revotat pe Ion Iliescu ca nu cumva să ajungă Vadim preşedinte, amintiţi-vă cum l-am votat pe Băsescu fiindcă ne trimiteam sms-uri că dacă iese Bombo, emigrăm în Congo, iar acum parcă văd că iarăşi vom da iama la urne ca nu cumva să iasă… dracu ştie cine, când de fapt nu contează, fiindcă indiferent cine va câştiga, nimic nu se va schimba în vieţile noastre.

Tot Mark Twain a spus: Dacă alegerile ar schimba ceva, guvernanţii nu ne-ar lăsa să votăm.

 

9 gânduri despre „Băsescu, Mark Twain şi cârnatul cu muştar

 1. Ironia e că prea-mulţii care ar trebui să înţeleagă cele de mai sus nu au timp/chef să te citească, fiind ocupaţi cu îndeletniciri lumeşti cum ar fi un grătar la pădure. Iar noi, cei puţini, deja ştiam totul. Useless howling at the moon…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Biserica inventeaza diavolul, raul, ca mai apoi sa se ofere sa ne izbaveasca de rau…asta ca sa nu mai vorbim de razboaiele religioase…
  Politicienii intretin conflicte de tot felul, abat atentia de la problemele reale, declanseaza chiar razboaie economice sau de aparare intre state…ca astfel sa-si justifice rolul de aparatori si conducatori izbavitori.
  Toti ne fac rau…apoi propunandu-ne, tot ei, sa ne izbaveasca. Toate costurile, oricat de mari…le suporta „clinentul”…adica boborul…
  Functioneaza…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s