Ce a spus oracolul din Valea Ghinzii?


orac01Am ajuns să întreb oracolul din Valea Ghinzii ce prezice pentru 2015? De ce? Aţi auzit cumva de vreun proiect românesc pentru 2015? Eu nu. Federaţia Rusă vrea un stat nou în estul Ukrainei, secuii vor autonomie, europenii vor mai multă prosperitate – doar noi nu vrem nimic. Adică, pardon, vrem să se termine cu „regimul Băsescu”. Asta e tot nimic, fiindcă „regimul Băsescu” se termină oricum peste 3 luni, dacă vrem sau nu vrem. Dar talentul nostru de a forţa uşi, care de fapt sunt larg deschise,  e cunoscut încă din secolul trecut. Dincolo de această mirifică perspectivă, anul 2015, în viziunea autohtonă e la fel de populat cu proiecte ca şi deşertul Sahara.

orac02Zice oracolul că mai sunt candidaţi la Cotroceni? De obicei marea surpriză vine la final, aşteptăm. În măsura în care ne mai poate aştepta o surpriză, după câte am văzut până în prezent. Dealtminteri, dacă sperăm să fie şi mare această surpriză, cred că ar trebui să candideze Bill Clinton, Bill Gates sau Buffalo Bill. Mă îndoiesc de importanţa reală a ceea ce se întâmplă în politica noastră, avidă să ne ocupe ecranele şi minţile. Dar… singurii care au venit în România cu proiecte sunt Jean-Claude van Damme şi Steven Seagal. Ei au venit să producă nişte filme, le-au produs în minunatul nostru decor, cu minunaţii noştri figuranţi – şi au plecat. N-au zis nimic de Băsescu.

orac03Pe plan mondial se încing spiritele cu Ukraina. Noi suntem vecini cu însuşi epicentrul conflictului, dar nu ne pomeneşte nimeni. De ce oare? Fiindcă lumea ştie că suntem ocupaţi să-l suspendăm pe Băsescu şi nu vor să ne deranjeze. De fapt sintem singurii care mai au treabă cu Băsescu. Restul lumii ştie că e cu mâna pe clanţă, la uşa care duce spre galeria foştilor. Cei zece ani de mandat, oricum ar fi fost, au trecut şi nimeni nu-i mai poate da timpul înapoi. Este însă de neînţeles cum ne comprotăm de parcă ne-ar fi expirat şi nouă mandatul. Eu unul nu pricep. Mă ajută cineva să înţeleg? (Dacă mai este ceva de înţeles?)

Suntem un popor vegetal, scria Ana Blandiana între-un poem. Adnotări: trăim în trecut, în imaginar sau nu trăim de loc. Ne fascinează telefonia mobilă şi reţelele de socializare, înlocuitori acceptaţi pentru viaţa care ne scapă printre degete.

2 gânduri despre „Ce a spus oracolul din Valea Ghinzii?

  1. Sîntem un popor vegetal, forţat din exterior să devină un popor animal(ic), ba chiar canibal.

    Singurul Bill care ar avea dreptul să conducă ţara asta ar fi… (the) Bill of Rights.

    Şi marmota îşi vede în continuare de treabă… 🙄

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s