Câteva întrebări tulburătoare


brai01Orice prelegere e, până la urmă falsă. Toti vorbitorii au un scop, corespunzător agendei organizatorului. Dar gândirea noastră? Ce este conștiința? Conştiinţa este un sentiment pe care omul îl are asupra moralității acțiunilor sale. [wiki] Te mulțumeste? Nu cred. Cum putem deosebi conștiința de conștiență? [icscc] Ar fi ceva. Dar nu e de ajuns. Enigma constiinței constă în însăși definiția ei. [tE] Ne apropiem. Creierul nostru face încontinuu conexiuni între fiecare părticică de informaţie pe care o acumulează prin intermediul simţurilor. Să fie acesta mecanismul prin care devenim conştienţi de ceea ce vedem? [scientia]. Ajunge pentru bac.Constiinta este campul unificat, este baza minţii, materiei, totul…[conștiința]. Vag, dar am pornit.

Labirintul ne aşteaptă. Cum să fim în stare să judecăm atâta timp cât nu ştim precis cine suntem?

Lumea abundă de profeţi. Nici ei nu ştiu cine sunt, în schimb se oferă să ne spună nouă cine suntem.

Explicabil.

O fac cu un scop. Omenirea trebuie controlată, altfel se produce anarhie. Privilegiaţii se tem de anarhia care răstoarnă sistemul de valori. A întreba cu adevărat este, deci, un act de curaj?

Iar cei care se grăbesc să ne răspundă, oare au ascultat întrebarea noastră, sau vor să ne împiedice să mai punem şi alte întrebări?

 

 

Anunțuri

6 gânduri despre „Câteva întrebări tulburătoare

 1. Dacă dimineaţa, atunci cînd te uiţi în oglindă, eşti conştient că ceea ce vezi acolo te reprezintă şi nu-ţi vine să scuipi (sau poate că da), atunci înseamnă că funcţionează şi conştiinţa.
  Conştienţa aş zice că premerge conştiinţa, însă nu-i literă de lege.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Moral, imoral, amoral, ne reprezinta pe fiecare in contexte diferite . Dar e de bine atat timp cat esti constient cum esti, cine esti, si constiinta functioneaza . Doar sociopatii nu fac distinctia de ce parte a binelui/raului sunt .

  Apreciat de 2 persoane

 3. Dar cine are nevoie de raspunsul lor. ?!
  Fiecare avem raspunsul nostru si numai al nostru si oricate alte raspunsuri primim nici unul nu ne multumeste. Singurul intelept caruia ii ascultam vocea este Constiinta proprie, care este posibil sa fie o infima parte a unei mari Constiinte Universale.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Cine..ce…de ce…SUNTEM ? Intrebari definitorii al caror raspuns nu tine de…”ratiune”, cel putin de modul cum ne functioneaza mintea conditionata. Mai mult decat atat…intrebarile acestea nici nu trebuie puse…Ele EXISTA in fisa postului, daca vrei (?!)… in gena noastra spirituala…Sunt intrebari al caror raspuns VINE…in clipa in care te pui in STARE sa le „primesti”…se afla ACOLO deja…Noi insa haladuim prin alte meleaguri, prin hartoapele educatiei, iluzilor, confuzilor, intr-un cuvant…ale ego-ului.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s