Peste „Regiunile de dezvoltare ale României” s-a aşternut liniştea? Sau uitarea?


harta_euroregiuniMai întâi, ce sunt „Regiunile de dezvoltare ale României„? Daţi un clic, dacă sunteţi curioşi să vă documentaţi sau dacă doriţi să vă împrospătaţi memoria.

Parcă de aici trebuia să pornească marele proiect al regionalizării, despre care a vorbit şi Traian Băsescu, a vorbit şi Victor Ponta,  pe urmă Traian Băsescu a început să vorbească despre Victor Ponta şi Victor Ponta despre Traian Băsescu, iar despre regionalizare nu a mai vorbit nimeni, nici măcar la breching niuz Romanian style. Un misterios burete a dat o tură peste memoria colectivă şi ca prin farmec euroregiunile au dispărut undeva în neant, acolo unde au dispărut şi fondurile europene.

Mai realist din fire, Ioan Rus, cunoscut amicilor şi celor care se dau amici drept „Ucu”, a transformat autostrăzile în „drumuri judeţene rapide”, adică nişte drumuri judeţene care să arate totuşi a drumuri judeţene, nu cum sunt unele acum trecute pe hartă ca drumuri judeţene, dar de fapt poţi organiza probe speciale de offroad pe ele. Cam atât despre geografia noastră.

A pardon, era să uit, a fost scos de la naftalină şi Ţinutul Secuiesc, că doar e an electoral şi e nevoie de puţină trădare, masonerie, evreii, ungurii, angenturile, etc. care toate vor să violeze trupul sfânt al ţării mamă. Tabloidizarea autonomiei, abundentă în înjurături, trimiteri la biologia de procreere şi multă, multă tâmpenie, nu poate fi luată în considerare ca o posibilă continuare a temei regionalizării, deoarece se vede copita diversiunii de la o poştă,  autonomia e cu totul altceva decât apare în dezinformarea mediatică şi nu e neapărat legată de regionalizare.

Întrebare: de ce regionalizarea nu se găseşte pe agenda nici unui candidat la Cotroceni? Nu e treaba instituţiei prezidenţiale să elaboreze proiectul, dar o poziţie e necesară, mai ales că structural tindem spre UE care nu ia în cnosiderare decât cele 8 regiuni de dezvoltare, chiar dacă ele nu au personalitate juridică în România, un amănunt care se vede că nu-i deranjează, – sau nu-i interesează? -, pe cei de la Bruxelles.

 

Reclame

9 gânduri despre „Peste „Regiunile de dezvoltare ale României” s-a aşternut liniştea? Sau uitarea?

 1. Expunându-mă criticilor “simpliste şi nedăruite”… cu o încrâncenare ce poate friza masochismul…susţin în continuare truisme binecunoscute. Politicienii noştri nu au nici o calificare profesională conformă cu functile ocupate. Ei au ajuns acolo conjunctural, prin trădări, minciuni, ipocrizii, şantaj…Ei nu sunt calificaţi să întreprindă proiecte manageriale de nici un fel. Singura lor preocupare este să fure…şi după cum se vede în ultima vreme, nici la furat nu se pricep.
  Desigur, pentru o minte normală ce funcţionează în parametrii bunului simţ este greu să digere o astfel de situaţie. Şi totuşi nu-i vomităm pe aceşti politicieni indigeşti, inepţi, necalificaţi…Revin cu aceiaşi obsesivă întrebare…PÂNĂ CÂND ?…
  .

  Apreciat de 1 persoană

 2. Nu prea mă interesează „programele” trâmbiţate de catindaţi. Programul unui viitor preşedinte tre’ să fie ăla în care respectă constituţia, este echidistant, mediază între instituţiile statului etc. Dacă vine cu alte programe se zice că e altu’ jucător, iar dacă cineva mai vrea asta, ei bine, eu nu!
  Că la urma urmelor dacă pe teren sunt numai jucători, cine mama dracului mai arbitrează? Mai lipseşte un post în schemă! 😯

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s