Când ne lovește meteoritul


meteorit_400q

Parental advice: această postare conţine şi unele răutăţi, nerecomandate minorilor şi sufletelor în căutarea absolutului.

Sursele noastre de informare indică această posibilitate. Nu știm când se va întâmpla, nu știm cât de mare va fi catastrofa, dar știm că e posibil. Înțelepții ne îndeamnă să ne pregătim pentru ce este mai rău. Noi știm din experiență că oricât ne-am pregăti, tot nepregătiți vom fi.

Cum ne vom descurca cu meteoritul?

Autoritățile.

Vor răsufla usurate, constatând că au scăpat cu viață și vor trece, pentru un deceniu, tot ce ar putea deveni reproșabil în contul meteoritului. Administrând o țară lovită de o astfel de grea încercare, oficialii vor avea un discurs gata pregătit, bun pentru orice ocazie. De la ei vom afla, cu mereu împrospătată uimire, că s-a produs un cataclism, pentru că nenorocirea nu există până când nu e confirmată oficial.

Ajutoarele.

Ele vor veni fără îndoială. O parte vor ajunge chiar la sinistrați si o parte din sinistrați chiar se vor folosi de ele, în măsura în care nu le vor vinde pentru a stinge datoriile de la bufet cu scopul de a face loc altora noi.

Biserica.

Va face ore suplimentare pentru a acoperi volumul de solicitări. Oportunități noi locuri de muncă.

Economia.

În funcție de metalele din masa meteoritului, se vor concesiona diferite exploatări. Ecologiștii vor ieși în stradă. La un moment dat, dosarul „Meteoritul” va ajunge la DNA. Arestări. Condamnări cu executare. Condamnații vor declara că sunt deținuți politici.

Literatura și artele frumoase.

Se vor organiza festivaluri și comemorări. Bugetele locale vor fi strânse la pungă pe motivul deceniului post cataclism. Se vor găsi totuși resurse pentru mese comune și mai puțin comune.

Infrastructura.

Toată lumea va spune, în sfârșit, că arată bine, pentru o infrastructură lovită de meteorit…

Mentalul colectiv.

Va avea, ca întotdeauna, nevoie de un vinovat. Pentru documentare vezi rolul țapului ispășitor în tragedia antică. Canalele vor avea o temă nouă, iar analiștii vor mai anexa un domeniu de expertiză: teoria meteoritului.

Cum zicea clasicul? Bravos natiune, halal să-ți fie!

12 gânduri despre „Când ne lovește meteoritul

 1. ” Când ne loveste METEORITUL ”
  noaptea in VIS si mai ales daca i-ar lovi pe ROMANII nehotarati
  in noaptea dinaintea Alegerilor Prezidentiale,
  multi ” loviti in cap ” il vor vota tot pe Traian Basescu
  chiar daca NU CANDIDEAZA el !!! 😦 😦 😦
  Week-end placut ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciază

   1. Alegerile, dragi co-bloggeri, sunt politică.
    În politică întotdeauna una dintre părţi trebuie să aibă dreptate .
    De fapt mint şi unii şi alţii, dar asta nu se poate spune fiindcă e „politically incorrect”.
    Politica este coordonată de elite.
    Orice schimbare a situaţiei ar presupune ca o parte din elite să renunţe la privilegii, pentru a face loc altora.
    Chiar credeţi că aşa ceva se va întâmpla în 2014?

    Apreciat de 1 persoană

   2. Asa ceva nu se va „întampla”…niciodată, dacă vom lăsa la voia întamplarii o chestiune ce ne priveşte direct…
    Elitele suntem NOI…cum NOI suntem liderii, fiecare in parte. Faptul că nu se petrece asa ceva în realitate este din cauza „irealităţii” în care presupunem ca trăim…
    Multora s-ar putea sa le pară aceste afirmatii ca fiind…gratuite…deoarece nici măcar nu îndrâznesc să-şi ne imagineze puterea de care dispun. Avem mentalitatea câinelui pus cu botul pe labe…
    Eu tot dau vina pe educaţie, pe condiţionări…dar faptul că PREFERĂM să dormim, să ne purtăm ca nişte somnambulici…ţine TOTUŞI de noi…Datul după cireş, statul în umbra vieţii, o fi mai lipsit de riscuri…dar este orice…numai VIAŢĂ NU !

    Apreciat de 1 persoană

   3. Veriga este si va ramâne ascunsă …minţii. Acest organ este impropriu cunoaşterii acestui, îndrăznesc sa-i spun ADEVAR. Nici măcar nu concepem că nu mintea este descoperitorul, că DESCOPERITORUL se află dincolo de minte. Descoperirea…descoperitorului este un proces de sensibilizare, de cunoastere a REALITATII UNICE a carei REALIZARE este fulgurantă…Este o revelaţie fulgerătoare aflată dincolo de raţiune, de logică…asa cum le cunoastem noi…Este si motivul atator neântelegeri, confuzii pe care le facem cand vorbim despre unul si acelaşi fapt, dar din perspective diferite.

    Apreciat de 1 persoană

 2. @”Cum ne vom descurca cu meteoritul?” – eh, cum?!… pai o sa-i „devieze” traiectoria cu eventualu’ si viitoru’ satelit geostationar(ROMSAT) la pret redus, de numa’ 70-75 milioane… 😉 😀 sau cu un medicament ce se numeste „meteo-spasmil” ce-i recomandat pentru multe si marunte… 🙂

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s