Aţi auzit termenul Fehlkonstruktion?


fehlE în germană şi înseamnă construcţie greşită, nefuncţională, imposibil de reparat.

Democraţia noastră este o astfel de construcţie. Zadarnic ne plângem acum că suntem cea mai neperformantă ţară din UE, de vină nu e nici Uniunea, nici elitele mondiale conspirative şi nici ungurii, ruşii, americanii sau chinezii.

De vină este un capriciu al destinului care a vrut ca România să se distingă printre sateliţii Moscovei sovietice printr-un şef de stat mai mult decât ambiţios, care a crezut şi a vrut să acţioneze în conformitate cu principiile „independenţei şi suveranităţii”, demagogie pură, după cum ştia toată lumea, poate şi el, dar ce folos?

Calea spre lumea a 3-a, peste capul şi voinţa sovieticilor, europenilor şi americanilor a fost o „obrăznicie”, a cărei notă de plată o achităm şi în prezent. Las la o parte foloasele, sau mai bine zis absenţa lor pentru noi, cei care trăiam în România acelor vremuri.

Noi, adică „populaţia”, căutam cu disperare o ascunzătoare în care să scăpăm de frig şi ceva de mâncare. Elitele autohtone, adică „nomenclatura”, era disperată să găsească o cale prin care să-şi salveze privilegiile. Oportunitatea s-a arătat în 89, prin „revoluţia” care a început după ce s-a terminat.

În orice stat normal, fuga dictatorului ar fi însemnat sfârşitul confruntării, la noi a fost invers, dar confruntarea nu mai era îndreptată împotriva ceauşeştilor, ci împotriva acelora care ar fi avut atunci prilejul să încurce socotelile: transformarea puterii politice în putere economică, adică naşterea „miliardarilor de carton”, descris tot de nemţi ca Raubritterkapitalismus = capitalismul cavalerilor jefuitori. Aceste figuri de tristă amintire şi încă mare notorietate au întemeiat cleptocraţia care conduce / jefuieşte România de două decenii.

Este exclus ca situaţia să se schimbe printr-un vot democratic, organizat de însăţi cleptocraţia la putere.

La frontieră, în loc de România ar trebui să scriem, după „Infernul” lui Dante: „Lăsaţi orice speranţă…”

P.S. Bineînţeles că din asta nu se moare, se poate trăi şi aşa până la adânci bătrâneţe…

5 gânduri despre „Aţi auzit termenul Fehlkonstruktion?

 1. Constructia gresită este modul nostru de lucru căruia îi gasim explicaţii, dar acestea nu ne pot vindeca atâta timp cât nu le vom constientiza în mod individual.
  La noi a functionat si inca functionează : aproximitatea, cam , vreo, incheindu-se cu apoteoticul „merge si aşa”.
  Ei bine… NU merge. Această descoperire va fi una epocală pentru Români

  Apreciat de 1 persoană

 2. În cana asta de ceai eu aş pune o linguriţă de zahăr, să-i mai domolească amăreala. Necazul nostru cel mai mare este acela că, uitându-ne-n oglindă şi neplăcându-ne ce vedem, am căpătat obiceiul să ne dăm palme cu fiecare ocazie în care ne comparăm cu felul în care arată alţii. Acum se vorbeşte mult despre mita care s-a plătit în dosarele Microsoft şi EADS. Trebuie totuşi remarcat că aceasta a avut destinaţii precise, nu a fost plătită „clasei politice” la modul general. Pe urmă, ar trebui să observăm că, dacă vorbim de corupţie, păi nu putem vorbi despre cel ce primeşte mita, corupt e şi cel care o oferă, că doar şi el vrea nişte foloase care nu se cuvin. Şi ce să vezi, ăia care-au dat mita au fost americani, nemţi, francezi!!! OHO! Uite că şi lor ar trebui să le dăm nişte palme, corupţia-i aceeaşi şi nu ţine de Dâmboviţa!
  Şi la urma urmelor meritul construcţiei unor săli de sport în cătune, bazine de înot unde apa se scoate cu ciutura, şi terenuri de fotbal în pantă, aparţine unei singure persoane (el, meritul) şi mi se pare nedrept să se bucure de faima asta toţi cei ce au condus ţara de 25 de ani încoace. Sigur, a mai fost unu’, care-a recunoscut c-a luat un milion de dolari comision pentru cumpărarea unui avion pentru TAROM, da’ ne-a şi spus-o de la obraz (asta era prin 1990), că suntem înapoiaţi, că-n „lumea civilizată” comisionul e ceva normal! 😯 Ce-i drept, ne-a aburit atunci, chiar eram înapoiaţi!
  Da’ totuşi ceva nu-i în regulă cu obiceiul ăsta de a opera cu clişee şi de a încadra neapărat oamenii în categorii. Tot la ceaiul ăsta, o aromă aparte poţi găsi aici: http://numarareainversa.wordpress.com/2014/10/06/clasa-politica-sau-ce-o-mai-fi-si-asta-i/
  La bună vedere!

  Apreciază

 3. Demos = popor
  Kratos = putere
  Independenţa şi suveranitatea erau idealuri nobile, însă orînduirea socială a Pămîntului nu a permis şi nu va permite niciodată împlinirea lor. Blestemat fie Cristofor Columb, dar acum e deja mult prea tîrziu.
  Cei ce veghează cu ochi de vultur asupra sclavilor au grijă ca aceştia să nu acceadă niciodată la educaţia, cultura şi civilizaţia ce le-ar putea conferi dreptul de a-şi hotărî singuri soarta (sau cel puţin de a încerca asta). Dacă educaţia şi informarea din România secolului 21 sînt distruse, asta s-a făcut şi se face cu un scop precis. Ca atare, democraţia în adevăratul ei sens de mai sus – puterea poporului – nu va exista niciodată în ţările destinate a fi sclave elitelor, din simplul motiv că oamenii proşti, needucaţi şi neinformaţi nu vor şti să se organizeze singuri şi pe această bază vor fi întotdeauna conduşi prin „telecomandă”. Adică marionetele politice „alese” prin votul cu totul altor personaje decît popoarele pe care le vor „conduce” vor executa comenzile trimise de la „centru”. Scopul general este Noua Ordine Mondială şi se află în plin proces de implementare. După cum spunea borg-ul din Star Trek: „resistance is futile”.

  Mergeţi la vot. Veţi dormi mai bine cîteva nopţi. Atît!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s