Generaţia Facebook – Manifest


facebook-2-300x199Am primit un mail, semnat, dar pe care prefer să  îl răspândesc ca fiind anonim, pentru că este formulat colectiv. Nu ştiu câţi se regăsesc în el, eu mă regăsesc deşi nu mă simt prins in generaţia asta Facebook. Eu consider această reţea doar un instrument. Şi nici nu-mi plac întotdeauna oamenii de care dau pe aici.

 Dar, încă o dată, manifestul este interesant şi poate deveni viral.

Scurt Manifest,

Deruta este mare în ambele tabere.Unii nu înţeleg cum au putut să piardă, alţii cum au putut să câştige aşa detaşat.

Noi, Generaţia Facebook vrem să-i lămurim. Suntem generaţia tânără, medie, vârstnică (dar fiecare cu sufletul tânăr), “manipulaţi”doar de conştiinţa noastră liberă…să-i spunem “conştiinţa facebook”.

Mesaj către PSD:

Incepeţi curăţenia urgent, scoateţi în faţă oameni imaculaţi (sau măcar nu aşa pătaţi). Asta este şansa voastră. Pe noi nu ne veţi prosti cu fluturaşi capsaţi de cupoanele bunicilor noştri, cum nu ne-aţi prostit cu bau-baul unui neamţ de altă religie decât a voastră, sau cu stafia lui Băsescu.

Nu aţi furat voi atâţi bani cât să ne puteţi cumpăra ca pe biserica ortodoxă, pe care aţi compromis-o definitiv în ochii noştri.

Doi ani nici nu ştiţi cât de repede or să treacă. Iar noi vă aşteptăm.

Mesaj către PNL:

Citiţi mesajul către PSD şi învătaţi din el. Nu sunteţi aşa departe de PSD. Avantajul vostru acum a fost că nu aţi avut cheia lor de la cufărul cu bani al ţării noastre.

Mesaj către Klaus Werner Iohannis:

Am închis ochii la lămuririle cu care ne-aţi nelămurit. Am acceptat răul cel mai mic. V-am oferit puterea şi onoarea să ne reprezentaţi.

Acum aşteptăm:

-Aşteptăm în primul rând să-i fortaţi pe cei care ne-au umilit părinţii şi copii aflaţi departe de casă, să plătească;

-Aşteptăm să ni-i aduceţi înapoi acasă cât mai repede cu putinţă;

-Aşteptăm ca împreună sa arătăm în lume că noi  reprezentăm România.

Cu noi veţi fi o forţă, fără noi veţi deveni o marionetă.

Generaţia facebook s-a născut. Priviţi cât de repede creştem.

Reclame

11 gânduri despre „Generaţia Facebook – Manifest

   1. Uitați-vă la generația pro Constantinescu, pierdută în idealuri inutile …
    (amintesc post-mortem și de generația 1989, care și-a consumat de mult rația de libertate…)
    Zorin, e bun pozitivismul ăsta precaut, cam asta aș gândi și eu, dacă n-aș ști că toată clasa politică e făcută din același aluat.
    Feisbuchiștii ar trebui să iasă din idealismul pasiv, dacă vor cu adevărat o schimbare: să-și facă un PFA – Partidul Facebook-iștilor Autorizați. Glumesc feisbuchist.
    Texte motivaționale de genul ăsta (sorry că voi fi infatuat) pot lansa și eu pe bandă rulantă – și știu să le dau și luciu persuasiv-credibil, ba chiar și o aură de credibilitate.
    Dar noi nu facem decât să ne iluzionăm. Eu, din ce în ce mai puțin.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Dacă materialul e autentic, atunci supraîntitulata generație își supraestimează aportul în alegerea lui Iohannis. Care a devenit președinte nu din mila minunatelor concepte tinerești, ci a convingerilor unui electorat instruit și umblat prin lume. Pretențiile acesr IT-iști sunt puerile și gata să arunce în derizoriu votul nostru pozitiv.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu șiu nimic despre mail, doar că la mine a sosit cu o ortografie jalnică, am corectat greșelile, am pus diacriticele și l-am distribuit. Nu subscriu la astfel de inițiative în care mi se cere să plătesc un acont pentru blana ursului care se plimbă prin pădure.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Am tras și eu o greșeală în comentariu…
    Cât despre Fesbuciști, s-ar putea să fie și o manipulare pontistă. Pe lângă otrăvurile gen A FOST UN VOT NEGATIV, anti-PSD, săracul, acum se adaugă și forța Facebook, acționând din Occidentul catolic-reformat. Ei, bine, chiar și în țară, vestul țării a votat, în ambele tururi mult-hulitul neamț.

    Apreciat de 1 persoană

 2. Oameni buni, generaţia facebook, sau de altă modalitate de a-şi defula frustrările, tot GENERATE DE SACRIFICIU se numeşte. Eu aştept, cred în generaţia CONŞTIENTĂ şi asta nu ţine de vârstă. Noi credem că făcând pipi la rădăcina sistemelor corupte, acestea se vor usca şi vor lasa loc…la CE ?! Ce sistem izventat de minţile egotice, minţi bazate pe autoprezervare, lăcomie, înavuţire, goană după putere, poate funcţiona, poate genera fraternitate şi prosperitate, pentru TOATĂ omenirea?!Este o iluzie deşartă.Nici un sistem, nici educaţia actuală bazată pe idei învechite nu poate aduce normalitatea în lume. Naţiunile nu sunt decât instrumente ale războaielor, fiecare ţară se crede mai bună, mai îndreptăţită să conducă, să cucerească aprinzând în sufletele oamenilor o flacăra mincinoasă a sentimentului patriotic. Nu ne ajunge sentimentul înflăcărat, real al aprecierii frumuseţii pământului FĂRĂ GRANIŢE?! În clipă când alţii se folosesc de această plăcere în folos propriu, al unui grup nesemnificativ la scara omenirii, abea atunci aflăm că suntem patrioţi şi că trebuie să ne luptăm cu patriotismul altora(?!). O acţiune este realmente morală, când conştientizăm acea acţiune, nu când suntem siliţi de împrejurări generate de minţi diabolice.
  Noi suntem sistemul conflictual, deoarece conflictul se află în noi. A schimba un sistem cu un alt sistem păstrând structurile, principile, nu facem decât să ne schimbam forma de conflict, este cum am alege dintre partide cine să ne conducă, este ca şi cum am avea libertatea de a ne alege călăul. Nu există oameni providenţiali. Johannis oricât de bine ar fi intenţionat, în sensul cel mai moral al cuvântului, nu poate lupta cu NOI. Da, cu noi, deoarece noi susţinem sistemul corupt. Chiar nu vedem cât de coruptă este propria noastră viaţă?! Unii, în mod eufemistic numesc „compromiuri circumstanţiale”, faptele inavualbile la care participă.
  Resurecţia morală este individuală şi trebuie să plece de la conştientizarea realităţii, ieşind de sub tutela ego-ului, cu o minte clară, liberă de condiţionări. Este un mod nou, un mod în care NU gândirea vicleană, egotică va trebui să ne conducă. Va trebui să lăsăm mintea/inimă să conştientizeze realitatea, nu să o „judece”, să o vadă AŞA cum ESTE, nu cum mintea plină de temeri, de interese, de lăcomie ar vrea…Până nu vom elibera energia IUBIRII din lanţurile ignoranţei, uitării de sine, de sub tutela ego-ului, nimeni şi nimic nu va putea schimba această situaţie gregară în care ne aflăm. Zbaterea generaţiei facebook, ca orice zbatere, se va transformă eventual într-un târâş…
  Nu sunt pesimist şi nici realist…sunt CONŞTIENT !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s