Declinarea conspiraţiei


Conspiraţia nu există, dar o reinventăm cu sârg.
Actul 1: Gigel lipseşte de la şcoală, e la un prieten, se uită împreună la filme porno, fumează şi beau bere. Conspiraţia în pubertate.
Actul 2. Gigel ajunge la facultate (privat, plăteşte taxă) – n-are timp, e în stafful de campanie, se fac intervenţii, partidul e şi-n diplomă. Conspiraţia career building.
Actul 3. Gigel face pasul de la judeţ la „centru”. La centru nu mai e loc pentru amatorisme. Conspiraţia la ea acasă.
Actual 4. 5 ani cu executare. Gigel n-a respectat porunca 11: nu te lăsa prins.
Morala fabulei: ne naştem cu germenele conspiraţiei, dar nu reuşim să-l cultivăm la fel.
Uneori ne încăpăţânăm. Credem în Moş Crăciun. Sau Santa Claus. Sau Klaus.
Pentru încăpăţânarea de a crede în basme nu se dă pedeapsă.
Doar o dedicaţie cu cântec: „Unde e iluziile mele…”
Să aveţi parte de bucurii!

Posted from WordPress for Android

9 gânduri despre „Declinarea conspiraţiei

 1. Iluzia este doar atunci cand nu mai credem in bine,se cheama sa-ti tai craca !Lasati sa credem.Ce e rau sa credem in Mos Craciun ?!Nu e rau sa credem ,e rau sa credem urat ,e rau sa-l despuiem la sange de poveste si sa-l trimitem prin lume : Uite craciunita cracanata !Asta am facut mereu si mereu cu Mos Craciun si asa il avem azi ,asa cum l-am facut in vise proaste cand am spart adevarul basmului pentru o ratiune oarba si nesarata .Da-i cu sare..si dai iar,apoi :Oooooo ce saratura,cum n-am stiut noi sa privim ca sa le avem pe toate frumoase si bune ?!Privitorul ala care schimba rezultatul experientei functie de cum intelege sa le priveasca,si sa puna umarul,zic ,e o poveste ?

  Apreciat de 1 persoană

   1. „Binele” este mai mult decât „credinţa” în ceva sau altceva…Ca să nu „mai” credem în ceva… trebuie să fi crezut în acel ceva. Moş Crăciun este simbolul copilăriei inocente, iar faptul că lumea arată cum arată, este din cauză că li s-a ucis copiiilor iubirea, CERTITUDINEA în existenţa binelui, cu care ei se născuseră, iar faptul că a fost inlocuta cu ego-ul a reprezentat şi reprezintă RĂUL cel mare al educatiei.. De aici încolo suntem pe cont propriu…ne afundăm în mocirla, sau conştientizăm REALITATEA. Realitatea… nu este ceea ce trăim, asta este ILUZIA.
    În ceea ce priveşte pe Moş Crăciun, eu nu „cred” în el, eu SUNT Moşul de cca. 30 de ani pemtru multe generaţii de copii…
    Aşa este…viaţa este aceiaşi, o singură REALITATE, văzută şi trăită după „putirinţa” fiecăruia…

    Apreciază

   2. M-ati derutat serios cu moscraciunsantaclaus…!Si azi parca am si pornire mai grea.Intr-o sclipire am crezut ca ce scrieti e din politica,si ca aveti…ce sa aveti cu el ?! Pacatele mele ,ooofff ,sunt asa de suparat cand vad cum se urca toti nenorocitii in capul sperantelor noastre ,incat…nu mai zic nimic .Sa ne fie bine !Nu era cu Klaus,era cu mine,cu el ,cu ea,cu noi,cu fiecare dintre noi.
    Da.Si nu,viata nu e aceiasi ,viata insasi se schimba,la propriu ,cand schimbi unghiul.Dureaza un timp dar se schimba.
    Altfel aveti perfecta dreptate : Iresponsabilitatea naste ,si cand naste ii face pociti .Incapatanarea cu care visam la cai verzi pe pereti- totusi,chiar daca e si pe inclinatii,inclin sa cred tot mai tare intr-un soi de …nu stiu ,conspiratie ?!Unde ne sunt oamenii ? Cine sa ne invete ? Nu vorbe,nu cine stie mai tare.Cine a trecut prin ele.Se scot in fata aproape intotdeauna ciurucuri.Cand si cand mai scapa si cate o scanteie.Treaba cu cap,nu ? Prin asociere te ameteste de tot,nu mai stii ce e bine,nu mai stii ce e rau,apoi te ia de mana si face cu tine ce vrea.Crunt !
    ,,Declinarea conspiratiei ”este cu ,,Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume….altfel nu scriati la sfarsit ,,Sa aveti parte de bucurii”.

    Apreciază

   3. Unghiul e constiinta.Si constienta. Modul in care ne raportam la viata nu schimba viata ?Sa nu ne mai schimbam ca ne schimbam degeaba ,viata e moarta .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s