Suntem un accident?


Răspunsuri posibile: da, nu, poate.
Da.
Deci tot ce ni se întâmplă e accidental. În consecinţă nu avem trecut, nici viitor, trăim clipa.
Nu.
Înseamnă că facem parte dintr-un proiect. Cine ne descrie proiectul? De ce nu-l cunoaştem?
Poate.
Întotdeauna există iluzia eschivei, care nu schimbă starea de fapt.

10 gânduri despre „Suntem un accident?

 1. Judecată greşită! Sîntem un accident? Da. OK. Scrie undeva că tot ce ni se întîmplă e o cauză directă a existenţei noastre şi că nu putem modifica absolut nimic pe tot parcursul existenţei noastre?! Nu! Tot ce se întîmplă urmează strict legile Universului, dintre care pe unele le cunoaştem deja.

  Părerea mea personală e că NU sîntem un accident, ci un experiment. Gone bad? Asta nu mai ştiu. Poate că da, dacă mă uit în jur.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Nu suntem nici accident, nici experiment, nici altceva ce mintea poate să-şi imagineze, fie că este vorba de mintea ştiinţifică sau religioasă. Cel puţin mintea religioasă recunoaşte existenţa INCOGNOSCIBILULUI.
  Existenţa nu are un scop, scopurile sunt doar ale minţii egotice, care trebuie să „devină” tot timpul altceva, fără să ştie însă unde si ce este(?!). Existenţa este scop în sine, iar în Biblie, aşa zisul D-zeu se defineşte cu sintagma: SUNT CEL CE SUNT…Din această clipă pisica se află în curtea fiecăruia, care va trebui să descopere CEL CE ESTE…EL insuşi. Până acum numai Existenţa ŞTIE şi cei câţiva TREZIŢI. Pe „cale”, din fericire, se află oricine este suficient de sensibil la adevăr, iubire, libertate…
  Când vom realiza că NICI o minte nu a fost, nu este şi nu va fi capabilă să înţeleagă cine SUNTEM cu adevărat, deoarece NU ăsta este rostul minţii, vom pătrunde în spre centrul nostru fiinţial, acolo unde ŞTIM fiind în legătură cu ÎNTREGUL, când vom fi conştienţi de lagatura dintre conştiinţa individuală şi cea UNIVERSALĂ.
  În rest …vorbim, ne frământă incognoscibilul, fără însă să ne rezolvăm problemele de fiecare zi, faptul că admitem să trăim într-o lume violentă, lacomă, în care exploatarea , crima, conflictul generează suferinţe uriaşe…
  Ce încredere să avem într-o asemenea minte, care nu-şi poate rezolva probleme minime existenţiale, care nu poate instaura pacea, iubirea compasională, colaborarea în lume?! O asemenea minte INCAPABILĂ, ce autoritate are ea să pătrundă sensurile, rosturile, minunile EXISTENŢEI.
  Oameni buni/răi… mai întâi să ne descoperim propria SURSĂ aflată la îndesufletul fiecăruia, aia din noi aflată în uitare …şi mai apoi să scormonim SURSA UNIVERSALĂ…şi s-ar putea să vedem că este ACEIAŞI…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Totusi,in cuvinte putine, ce suntem ? Nici incognoscibil nu putem fi,nu ne-am mai recunoaste niciodata!Si sa stii ca eu am incredere in minte,ce ne-am face fara minte ?!E egotica ,e lacoma ,e …e cum o facem,daca nu avem incredere in ea si nu-i vorbim frumos despre ea le facem cocolos pe toate cat am clipi !

   Apreciază

   1. Suntem cei ce SUNTEM… Tu DESCOPERĂ, nu sta cu mâna întansă la alţii, fie ei oameni de ştiinţă sau popi.
    Tu poţi avea încredere în …orice, este opţiunea ta, dar mintea a DOVEDIT că timp de mii de ani, cu toată ştiinţa ei, cu toate religiile , cu toate sistemele inventate de aceasta, NU a reuşit decât să rămânem nişte exploatatori lacomi, hoţi, criminali…Ce incedere să mai am în „minte”?!
    Nu începe să-mi demonstrezi că nu TOŢI suntem aşa, că civilizaţia…că avem cultură, că …bla, bla, bla…Şi la ce ne foloseşte ?! Suntem mai puţini răi ?! Mai puţin corupţi ?! Să fim serioşi.
    Da, fă-o cocoloş şi las-o deoparte …Ea este folositoare doar în cercetare, în ştiinţă, tehnologie, pentru „descurcăreala” din lumea practică, materială…Ea este o punte de legătură între lumea materială şi cea spirituală. MINTEA ta, a mea, a ÎNTREGULUI , aia adevărată, aia care ŞTIE fără să fie învăţată, care se află în CENTRUL fiinitei tale, a tuturor, conştiinţa noastră…care are claritate, care nu alege, AIA trebuie descoperită. NIMENI nu o poate face în locul tău…Nici Iisus, nici Budha, nici altcineva… decât TU, EU, NOI înşine.
    Eu despre asta scriu pe blog…dar ochii fizici nu o pot şi nici nu voiesc să vadă, decât numai ce este în proximitatea lor, dacă se poate de-a gata…din care să iasă şi ceva profit.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Nu suntem nici aia,nici aia,nici aia …suntem un soi special de gaura incognoscibila si existenta nu are decat acest scop in sine de a face gauri din astea !Cum adica existenta nu are scop ? E sa fie si ea ? Are scop sa existe ?
   N-am stiut ca ,,SUNT CEL CE SUNT” vine din Biblie !O sa ma interesez. De fapt …ma gandesc sa nu ma mai intereseze,n-are rost.Fiecare cu ale lui

   Sa fim iubiti !

   Apreciază

   1. Costele…tu nu faci decât să-ţi recomfirmi încremenirea în proiect…iar „problema” ta este „proiectul”. Chestia cu “gaura” ţine de “sexualitate”, nu de origine…Costeluş… am vrut să spun că Existenţa este însăşi “scopul”, scopul este intrinsic…Tu vezi DOAR în “afară”, şi asta este “vederea” ego-ului separator.
    În final închei caracteristic “încremenirii tale”, spunând : “De fapt …mă gândesc să nu mă mai intereseze,n-are rost. Fiecare cu ale lui”
    Nu Costele, suntem o UNITATE, iar descoperirea “liantului”, ceea ce ne defineşte …ceea ce ne leagă…aparţine fiecăruia, de fapt ÎNTREGULUI.
    Apoi spui : “să fim iubiţi”. Nu Costele…IUBEŞTE tu …şi nu mai cerşi iubire. N-ai tu putere să primeşti, fiind blocat în “proiect”, câtă iubire ni se DA…Costeluş băiatule…

    Apoi mai faci un comentariu care certifica, dacă mai era nevoie, confuzia în care te afli, şablonul, colivia în care te zbaţi. Păcat !
    În mai multe rânduri tot încerci să spui “ceva” fără să reuşeşti. Este bună perseverenţa, dar nu în EROARE.

    Apreciază

 3. La ce foloseste ?!Ce sa facem cu ceea ce ati scris ?! Nu are nimeni raspunsuri de la Adam si Eva,am cazut din Rai .
  Test – Meditatii pentru elevi – copiii de la clasa sa nu adoarma cu capul pe banci infulecand pe nemestecate lectii .
  Tema – Patru ochi-Nu puneti botu’ la tot ce zboara,nu zboara doar ingeri,zboara si cate un bazgoi ..la imperechere se vede,nu se potriveste la flansi ,e la misto ,puradeilor!E si nu e ;e proiect de profil ,psihologie aplicata -sa-si vada fiecare dosul in oglinda si sa se minuneze ca la sarbatori cu artificii si petarde ?
  Da,nu ,poate…eschiva ? Da’ nu prea poate totusi :,,accident ” ? Chiar asa,in termenii astia meditatii despre uman si umanitate ?!Vreti sa ne goniti de pe net . La ce foloseste ?Daca suntem asa ,,accidentati” ,asa cum se si poate intelege intr-un alt mod de citire, intram prin dos…

  Apreciază

 4. Eu cred că facem parte dintr-un proiect. Îl pot desluși până la un punct doar cei care iau serios în considerare asta. Nu mă refer la interpretările funcționărești-instituționale nici la pseudo-crezul posesiv-utilitarist al bigoților și fariseilor.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s