Factor de risc


Mediul virtual are mai mulți factori de risc, diferențele apar în clasificarea și nu în identificarea factorilor.
Propun să nu neglijăm natura însăși a mediului.
Un mediu virtual nu e exclus să producă rezultate (ale măsurătorilor) care să fie tot virtuale.
Citeam într-o zi pe un blog (nu mai găsesc postarea, am uitat să-i pun un semn de carte), nemulțumirea, mai degrabă nedumerirea utilizatoareifață de clasificarea ei pe zelist.ro
Răspunsurile pe care le primim de la un soft care rulează pe o mașină (sofisticată, dar tot mașină) sunt de natură să nedumirească, fiindcă rămân, în esența lor, mecanice.
Ori mecanica, oricât de rafinată, nu poate depăși legile mecanicii.
Ne îndreptăm spre automatizarea aventurii pe care ne-am obișnuit să o numim viață?

3 gânduri despre „Factor de risc

 1. Ne îndreptăm spre pierderea nu numai a capacităţii dar şi a dreptului de a discerne, sub motivul că Omul este supus emoţiilor şi ar putea lua decizii greşite, pe cînd Maşina ia exclusiv decizii mecanice. Cît de logice? Atît cît a putut fi programat în Maşină TOT DE CĂTRE OAMENI. Maşina va judeca aşa cum a judecat creatorul ei, al programului. Aşa şi Omul, care judecă după cum a fost creat de către propriul său Creator. S-au născut mini-Dumnezei, se pare…

  Automatizarea, în anumite aspecte ale vieţii, ar fi extrem de benefică. Prima condiţie ar fi ca echipamentele să fie fiabile la maximum, aşadar nu chinezeşti cu durata de viaţă cît mai scurtă posibil ca acum. A doua condiţie ar fi să poată fi programată după nevoile şi dorinţele fiecăruia, atunci cînd acţionează în mediu privat, restrîns. Automatizarea mea poate diferi mult de a ta. Ceea ce înseamnă opţiuni, alegeri personale, care necesită cunoştinţe, gîndire, imaginaţie, logică. Tocmai ce e mai periculos într-o fiinţă umană, care astfel devine incontrolabilă „de la centru”.

  Nu mai continui, e clar că ceea ce ar fi benefic nu va fi niciodată implementat, fiindcă… Las’ că ne ajunge zelist şi toolbar-ul WordPress care ne urmăreşte fiecare pas precum o umbră.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Popularitatea în virtual, ca şi în viaţa reală este invers proporţională cu importanţa mesajului. Oamenii vor să-şi defuleze refulările, tensiunile, frustrările, angoasele depozitate în inconştient, în memorie, prin toate ungherele „periferiei” fiinţei lor. Ei fug de ei înşişi şi refuză să vadă orice îi poate conştientiza. Ei trăiesc în şabloanele autorităţii „cunoscutului”, fără să fie spontani, autentici, creativi. Se mulţumesc să învârtă în cazanul minţii aceleaşi şi aceleaşi banalităţi , condimentate pe ici colo cu conexiuni propri.
  Până când ne vom autobloca accesul în spre CENTRU fiinţial, nu avem nici o posibilitate să ieşim din mahalaua periferiei, acolo unde totul este posibil…în afara NORMALITĂŢII.
  Ştiu ca multora le „sună” aiurea, dar… ata ete.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mă amuză nevoia asta de confirmare printr-o poziţie în „ză list”. Pe absolut toate blogurile pe unde am mai intrat să citesc în anii ăştia – şi care aveau instalat plug-in-ul ăla să le arate poziţia în „Ză List” -, scria că-s mai bune decît restul de 95 – 98%. Ceea ce pare, oricum, o imposibilitate, nu? :))

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s