Pe cont propriu


Nimeni nu-mi recomandă să trăiesc pe cont propriu.
Dimpotrivă.
Să fie libertatea doar o povară?
E atât de important să fac parte dintr-o organizație?
Nu cred.
Majoritatea se plânge de organizația din care face parte, de societate…
Deci?
Eu știu un singur lucru: nu există prânz gratuit.
Totul se plătește.
Chiar dacă plata e un singur clic.

8 gânduri despre „Pe cont propriu

 1. Într-o lume profund mercantilă, în care suntem setati pe binomul câştig/pierdere devenit o unitate de gândire şi comportament, nu poate fi vorba despre libertate, nici în glumă spus…
  Controlul modern al societatii se mentine prin felurite forme de organizare a sclavilor, care vor răspunde numai la acestă constantă…câştig/pierdere. Ieşirea (fie ea şi formală) din sistem este pe cont propriu şi începi să capeţi sentimentul normalitaţii.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Și în natură se plătește. Dar legile sunt altele, de o altă factură ce ține de lanțul trofic! Noi, oamenii, fiind în vârful piramidei acesteia, cred că plătim tributul între noi, pentru că nu mai avem pe nimeni deasupra noastră. Poate doar Divinitatea, dar tu nu crezi în aceasta. Sau greșesc!?

   Apreciază

   1. Legile Naturii sînt axiomatice. Nu există plată sau răsplată – astea sînt concepte exclusiv umane. De fapt nici legi nu există, fiindcă şi ele au fost definite tot de oameni pentru a-şi explica diverse fenomene.

    Noi, oamenii, prin capacitatea inteligenţei, am căutat să clasificăm absolut totul, pentru a (ne) înţelege (pe şi între noi), pentru a ne adapta dar – cel mai grav – pentru a adapta mediul la noi. Prin asta ne-am pierdut definitiv libertatea. Şi din păcate, toate eforturile au condus înapoi la starea de animalitate, însă la una controlată tot de om. Sîntem o specie josnică, perversă, fiindcă nici nu „jucăm curat” lăsînd adevărata „lege a junglei” – libertatea deplină – să se desfăşoare, dar nici nu ne apropiem unii de alţii suficient pentru a ne ajuta reciproc să trăim în pace şi prietenie.

    Divinitatea? Şade bine-mersi pe canapea, cu berea alături, spărgînd seminţe şi uitîndu-se la proştii de noi cum ne zbatem între două concepte radical opuse.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Putem extinde discuția aceasta, dar nu mi se pare firesc să o facem aici, abuzând de amabilitatea gazdei!

    Ca să mă păstrez în tema articolului, voi spune că nici măcar în natură nu se evoluează strict pe cont propriu, caci si acolo se trăiește în familii, iar în interiorul acesteia se respectă anumite legi. Una dintre acestea este legea celui mai puternic, care duce la perpetuarea exemplarelor cele mai rezistente, deci selecție naturală.

    Cât despre bere, aș bea o țuică, dar n-am! 😉

    Apreciază

   3. Zorin e o persoană amabilă, sînt convins că nu s-ar supăra să discutăm aici, atîta vreme cît o facem în mod civilizat (iar noi o facem întotdeauna). 😉 Numai că acum am prea puţin sînge în alcool ca să ţin piept unei asemenea discuţii grave. Vreau doar să te rog să gîndeşti în profunzime ideea că Natura nu cunoaşte legi şi nu urmează decît Firescul existenţei – nimic mai mult. 🙂

    Apropo: la mine-i vin, c-aşa a fost să fie, moca; să fie primit! Tu poţi face să fie ce vrei tu, dar numai dacă vrei. 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s