Aşteptări


Orizontul de aşteptare e o instanţă internă, ne îndeamnă la comparaţii şi ne pune în conflict aproape permanent cu prezentul.
El este rezultatul educaţiei pe care suntem sfătuiţi să o aruncăm peste bord, laolaltă cu amintirile şi memoria.
Exist aici şi acum, sună sfatul de bine.
Aici e nasol.
Acum e iarnă.
Exist, ce să fac?

Reclame

4 gânduri despre „Aşteptări

 1. Nici amintirile, nici memoria nu trebuie aruncate peste bord. Resetarea acestora este IMPOSIBILĂ, aceastea făcând parte intinsecă din fiinţa noastră. Printre imensa cantitate de cunoştinţe inutile, există foarte multe lucruri utile. Ele însă NU trebuie actualizate, procesate când apare NOUL, în clipa în care trăim …CLIPA. Aceaste CLIPE, cele ce se petrec acum şi aici reprezintă REALITĂŢi UNICE. Faptul că noi le „interpretăm” după grila acelor amintiri, acelei memorii, care compară, care „ştie”, determină ratarea prezentului, al miracolului UNIC pe care nu-l mai percepem, obnubilaţi fiind de trecut. Lumina REALITĂŢII se pierde, se estompează, este obturată de amintiri, memorie, cunoştinţe căpătate undeva în trecut. Ni se pare că este mai „comod” să ştim, să nu fim „nevoiţi” să…TRĂIM fiecare clipă la intensitatea ei. Ne lăsăm legănaţi de amintiri, visări şi speranţe, de imaginaţii,care ni se par mai comode, care în plus le putem jongla convenabil, le putem transforma în plăceri iluzorii, facile, când REALITATEA ne excede, noi închidem ochii să nu ne „orbească” cu MINUNILE ei…
  Eu zic că…despre asta este vorba…fie iarnă, fie vară…

  Apreciat de 2 persoane

 2. Viaţa, la modul ideal, ar trebui să fie o îmbinare perfectă între realitate şi visare. Fără şabloane şi termene-limită nici pentru una, nici pentru alta.

  La modul real, pentru marea majoritate dintre noi viaţa cade într-una dintre extreme şi rămîne acolo permanent sau pentru o lungă, lungă vreme.

  Ajung la concluzia că numai nebunii sînt permanent fericiţi…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s