Când schimbi polii bateriei media


Orice strateg cu pregătire militară va confirma că un terioriu nu este cucerit până când nu ai pătruns în mințile și inimile oamenilor.

Încercarea de a controla direct mintea omenească s-a dovedit a fi un eșec, conform informațiilor disponibile despre astfel de programe (MK Ultra și altele). În schimb controlul comunicării a fost și este o preocupare constantă a oricărui guvern, democratic, autoritar sau dictatură, doar formele controlului exercitat asupra mediilor de comunicare diferă prin metode și procedee.

Information overflow funcționează din plin, la noi, în prezent, respectând aparențele democrației și ale statului de drept. Inversarea polilor, de la mediile din timpul dictaturii, când oportunitatea de comunicare (publicare) era drastic restrânsă, la starea de fapt din ziua de azi, când oricine poate publica orice, a produs și produce în continuare situații și (con)texte pe care nu le-au visat scriitorii noștri, de la Caragiale la Ionescu.

În toată povestea sunt ceva bani de luat, așa că la orice ușă pe care scrie media se înghesuie gurile flămânde. Intelectualii mârâie, dar se dau pe brazdă, cu gândul la facturile din cutia poștală. În ansamblu, nivelul cultural al prestației este inferior celui de dinainte de 89. În schimb se mimează liberalismul. Oare ne dăm seama că am devenit o sectă de sinucigași?

Îmi cer scuze pentru tonul didactic. Deformație profesională.

2 gânduri despre „Când schimbi polii bateriei media

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s