Peștișorul de aur si cele 3 dorințe


10628328_738897632847157_1244545829642349597_nBancurile cu peștișorul de aur care îi îndeplinește 3 dorințe ba lui Bulă, ba lui Ivan Ivanovici demonstrau cât de ușor ne păcălim singuri, atunci când dorințele noastre sunt conforme cu tendința generală, să-i zicem moda timpului, în loc de propria noastră personalitate. Întrebarea cheie este: cine vreau să fiu? Vreau să fiu eu însumi, sau vreau să fiu cel care momentan e la modă. Cred că oricine se simte cel mai bine în propria lui piele. Teoretic toți vrem să fim, de pilda, bogați, puternici și celebri, sau așa suntem făcuți să credem. Realitatea este alta, iar problema cu realitatea e că de obicei o descoperim după ce am încheiat târgul. Omul aspiră la o viață spirituală dincolo de această realitate. Din păcate, încă nu am reușit să ne rezolvăm relația cu realitatea, iar când vine vorba de spiritualitate, lucrurile se complică si mai mult. Iată de ce la Bistrița s-a născut SQS.

Aflați mai multe aici.

Reclame

3 gânduri despre „Peștișorul de aur si cele 3 dorințe

  1. Pentru a dori să fii TU însuţi, mai întâi trebuie să ştii ce eşti?! Deocamdată suntem o “făcătură”, un produs al unei educaţii inoculată pe cele tei paliere : familial, şcolar şi social. Practic SUNTEM bogaţi, dar bogăţia noastră constă în “talantul “ primit, iar dacă-l vom folosi şi-l vom înmulţi vom avea şi FORŢĂ.
    Eu consider că realitatea, dacă o vom descoperii, din acea clipă suntem liberi să acţionăm conform naturii noastre, autentic, spontan şi inteligent. Vom fi în pas cu ea, adică armonici. Viaţă spirituală, ca de fapt orice viaţă, se manifestă NUMAI în realitate. Proba este dată de modul inconştient în care trăiesc oamenii în afara realitaţii, imaginându-şi că ceea ce vieţuiesc ei…se poate numi “viaţă”(?!)

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s