Noi şi a 11-a poruncă


earnest

În lumea bună eşti obligat să respecţi porunca a 11-a, chiar dacă le negliejzi pe celălalte 10 cu nonşalanţă. Porunca a 11-a e mai importantă decât toate celălalte. Nu contează dacă furi, omori sau preacurveşti, dacă vrei la putere trebuie să le ştii pe toate. Dar contează ce spune porunca a 11-a: să nu te laşi prins. Doar prin mahala se mai lasă cu arestări, turnătorii şi bocete. În mahalale locuiesc mahalagii, iar aceştia sunt jalnici, când cineva cu un simţ aparte al umorului, îi distribuie pe bieţii locuitori de la periferie în roluri de politicieni.

Persoanjele lui Caragiale mi se par tragice fiindcă sunt penibile fără să-şi dea seama de halul în care se prezintă în faţa noastră.

4 gânduri despre „Noi şi a 11-a poruncă

  1. O societate care admite penibilul, care asistă placidă la modul cum este batjocorită, nu este departe de penibil…
    „Ascultă, privește și taci”…spune Minulescu în poezia „A Xl a poruncă.” Asta am făcut popor…penibil.Faptul că Biblia se referă la a nu judeca, nu este nici o problemă. Timp de aproape 25 de ani instituţile statului au respectat cu sfinţenie această poruncă. Acum asistăm la „marea spălare”, în care hoții după ce au fost lăsați în complicitate cu institutile care au închis ochii, să fure până și-au făcut prea plinul, să-și păstreze averile și să accepte că trebuie să fie inlocuti cu hoții noii generații, hoții cu gulerele albe…În rest poporul Român exulta de fericire auzind zgomotul cătuşelor…privind, ascultând și tăcând…cum marea spălare salvează o generație de hoți în timp ce se pregătește cealaltă generație de hoți să preia ștafeta hoţiei. Nu vă recunoașteţi preaadormit…popor Român?! Păcat.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s