Un nou gen literar?


biblio

Nu ştiu dacă „literar” se potriveşte, însă nu e deplasat, fiind vorba de ficţiune. Navigând reţelele te întâlneşti fără să vrei cu o cantitate impresionantă (doar prin cantitate, nicidecum calitate) de înjurături. Tentaţia firească e să treci cu privirea, încercând să nu vezi, ca atunci când, într-un loc mai ferit, eşti nevoit să constaţi că semenii tăi au avut o nevoie irepresibilă şi s-au uşurat acolo. Pe urmă îţi aminteşti de laborator, de analiza excrementelor şi de indicii rezultaţi din procedură. Afli de pildă că pe unii „autori” îi cunoşti şi te miri, fiindcă sunt oameni paşnici şi binecrescuţi, pe care i-a luat valul, fiind la modă să înjuri anumite personaje publice, cu toate că de fapt nu-i cunoşti şi nici nu ai vreo treabă. Motivul circulă din cont în cont, e folclor virtual. O nouă Mioriţa?

Anunțuri

2 gânduri despre „Un nou gen literar?

  1. Forma vulgară este un indicator extrem de eficient al depăşirii limitei maxime de toleranţă. De multe ori, problemele sînt generate artificial, cu un scop bine definit: fie de a lua pulsul societăţii, fie de a-i distrage acesteia atenţia de la adevărata problemă care nu se vrea popularizată.

    Mulţi se împiedică de formă în procesarea informaţiei, uitînd că forma accentuează fondul şi poate transcede din mesajul vizibil în cel subînţeles. Superficialitatea procesării informaţiei duce la subestimarea stării societăţii, cu consecinţe posibil imprevizibile şi/sau dezastruoase.

    În mediul virtual, cînd vezi un om înjurînd înseamnă că fie ceva l-a călcat rău de tot pe făcăleţ (sau pe moţ 🙄 ) fie cineva l-a plătit ca să facă valuri. When in doubt, follow the money. 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s