Țara în care orice e posibil…


image

Instituțiile au destinul lor, condiționat de politică, de birocrație și de hazard. Ideile sunt libere. Ieri am văzut cum „Radio Cluj” este un mod de viață asumat, nu doar o instituție. Ce contează că o bună parte dintre participanți sunt la vârsta amintirilor? Contează că avem amintiri și ne bucurăm de ele. Ce contează că instituția nici măcar nu a decis, oficial, să boicoteze evenimentul, cei care o conduc l-au ignorat pur și simplu. De ce? Din motive doar de ei știute. M-am bucurat că s-a întâmplat așa. Un eveniment aparținând instituției ar fi fost însoțit de inevitabilii „oficiali” și de actele lor de prezență „din obligație”. La galeria Carpatica au venit oameni care au dorit să fie acolo, au venit de bună voie, au stat cât au vrut și au spus ce gândesc, nu ceea ce trebuie spus pentru a fi pe placul corporației. Pe de altă parte nu pot să nu-mi amintesc că radioul public are o datorie față de ascultătorii care plătesc pentru acest serviciu. Mai sunt obligat să-mi amintesc că publicul țintă al posturilor regionale, așa cum îl indică cercetarea de audiență, este de vârsta a treia. Poza, care vă rog să mă credeți, nu e trucată ( 🙂 ), indică o prezența masivă a publicului țintă în sala ignorată de instituția care nu uită să-l taxeze lunar. Încă o dovadă că România, departe de a fi țara tuturor posibilităților, este țara în care orice e posibil.

Posted from WordPress for Android

4 gânduri despre „Țara în care orice e posibil…

  1. Uite, vezi, semantica ne-o trage la inelu’ maro şi unu’ la mie îşi dă seama de asta! Ăla, unu’, nu emigrează fuga în hamerica „tuturor posibilităţilor”, fiindcă a înţeles adevărata semnificaţie a sintagmei. Am divagat.

    A plăti un serviciu de care nu beneficiezi e o tîmpenie. A plăti un deserviciu e o tîmpenie majoră. A tăcea în faţa nedreptăţilor e o crimă. A vorbi deschis e sinucidere.

    Să nu-i fuţi morţii mă-sii de viaţă, că nu-ţi lasă nici o opţiune viabilă?! 😦

    (scuză-mi vinul – ăsta-s eu cînd vorbesc deschis…)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s